Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Η Τουρκία επιστρατεύει τον αντικαταστάτη του Σισμίκ και πάει Αμμόχωστο...


Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας κ. Τονέρ Γιλντίζ αποκάλυψε ότι το νέο σύγχρονο σεισμογραφικό ωκεανογραφικό τουρκικό σκάφος (το οποίο η Αγκυρα αγόρασε από τη Νορβηγία) «Μπαρμπαρός» ξεκινά από τις 15 Απριλίου το ταξίδι του προς την Κύπρο από τη Μαύρη Θάλασσα όπου βρίσκεται. Δεν διευκρινίζει ωστόσο το σύνολο των περιοχών όπου θα δραστηριοποιηθεί το πλοίο και το μόνο που τόνισε ο τούρκος υπουργός είναι ότι το
ερευνητικό σκάφος (στην τελετή μετονομασίας του οποίου σε «Μπαρμπαρός» παρέστη και ο τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν) θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, όσο και στα χωρικά ύδατα των Κατεχομένων, στον κόλπο της κατεχόμενης Αμμοχώστου, από τις 17 Απριλίου.
Με τις ενεργειακές έρευνες που διεξάγει η Τουρκία, αλλά και με τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ Κύπρου επιδιώκει για άλλη μία φορά να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και τον ορυκτό της πλούτο, τη στιγμή που βρίσκεται σε πλήρη διαδικασία η αδειοδότηση από την κυπριακή κυβέρνηση και άλλων οικοπέδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου