Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ιερισσός: Σύγκρουση δυο κόσμων


Άφησα επίτηδες να περάσουν λίγες ημέρες προτού καθίσω να γράψω ένα πολύ μικρό (ελπίζω) κείμενο που αφορά την κατάσταση στην Ιερισσό. Αυτό το κείμενο ήθελα να το γράψω από την ημέρα της επίθεσης των κουκουλοφόρων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης αλλά πιστεύω ότι τώρα ακριβώς είναι η πιο κατάλληλη στιγμή. Τώρα που μια στιγμιαία παύση στην διαμάχη που βρίσκεται εκεί εν εξελίξει, δίνει ανάσες νηφάλιας και κατά το δυνατόν λογικής σκέψης.
Αυτό που συμβαίνει στην Ιερισσό, είναι η πρόβα τζενεράλε αυτού που θα συμβεί μαζικά στην χώρα, αν τα πράγματα στην οικονομία χειροτερεύσουν και τα «κουκιά» δεν βγαίνουν για την παρδαλή αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, των συνιστωσών, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Δραχμαβάνου και εν τέλει και του ΚΚΕ γιατί όχι; Όλα τα κομμάτια της εν Ελλάδι «παλαβής» ή «σοβαρής» αριστεράς, το καθένα με τον τρόπο τους, έριξαν λάδι στην φωτιά της διαμάχης των μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής. Υπερακόντισαν με την δράση τους ακόμη και τους «άμεσα ενδιαφερόμενους» οικολόγους,
καθιστώντας τους σχεδόν κομπάρσους του πολέμου που συνεχίζει να μαίνεται.
Ο πόλεμος στην Χαλκιδική έχει οριοθετηθεί και η έκβασή του θα κρίνει κατά το μάλλον ή ήττον, αν στον μέλλον θα επικρατήσει στην χώρα μας καθεστώς νομιμότητας ή θα υπερισχύσει το δίκιο του καθένα που θα έχει το θράσος και την πολιτική κάλυψη της αριστεράς να επιχειρήσει να το πάρει στα χέρια του. Εκεί συγκρούονται η αστική Πολιτεία με τους θεσμούς, τους νόμους και τα όργανα επιβολής του (όποιου) κύρους της από την μία και η αντάρτικη, έκνομη, επιθετική μειοψηφία των κατοίκων που διαφωνούν από την άλλη. Μια μειοψηφία κατοίκων, που κάτω από την σκέπη των αριστερών κομμάτων και κομματιδίων (κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ), έχουν μεταβάλλει την περιοχή σε κράτος εν κράτει. Η έκβαση αυτής της σύγκρουσης, θα οριοθετήσει την ύπαρξη ή τον εξοστρακισμό της έννοιας του Κράτους και θα δώσει το μήνυμα για όσα θα επακολουθήσουν.
Πουθενά στην χώρα δεν προσομοιώνεται καλύτερα η σύγκρουση των δύο κόσμων που σοβεί εδώ και καιρό, πριν ακόμη την έναρξη της οικονομικής κρίσης στην ελληνική κοινωνία. Από την μια ο κόσμος της αληθινής ζωής, της οικονομίας, της δουλειάς και του νόμου. Από την άλλη, ο κόσμος της αριστερής κενολογίας, της τιποτολογίας, των κούφιων συνθημάτων, των διαψευσμένων μαρξιστικών παραδείσων. Από την μια ο κόσμος της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, των επενδύσεων, της ανάπτυξης με έλεγχο και εμπιστοσύνη στους θεσμούς, από την άλλη τα ήξεις αφίξεις των οραματιστών κομμουνιστικών παραδείσων (που στην πράξη αποδείχτηκαν οικολογικά καταστροφικότεροι οποιουδήποτε άλλου συστήματος), και των εραστών της καταστροφής ως μέσου αναρρίχησης στην εξουσία. Κατά την γνώμη μου, το μέλλον της χώρας θα σηματοδοτηθεί από την εξέλιξη της σύγκρουσης αυτής στην Χαλκιδική. Ο κ. Δένδιας και ο Πρωθυπουργός θα έχουν κάνει θανάσιμο λάθος αν επιτρέψουν να ηττηθεί το αστικό κράτος στην Χαλκιδική.
Akenaton
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου