Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Κεδίκογλου «καρφώνει» υπουργούς: «Ίσως κάποιοι να μην έχουν συντονιστεί στον τρόπο λειτουργίας» της κυβέρνησης

newego_LARGE_t_1101_54140605-2
«Έπρεπε να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχουν φαινόμενα ασυνεννοησίας, τα οποία απέδωσε στο ότι «ίσως κάποιοι να μην έχουν συντονιστεί στον τρόπο λειτουργίας».
Ο κ. Κεδίκογλου, μιλώντας στον Σκάϊ, υπογράμμισε ότι η υλοποίηση της συμφωνίας και η διατύπωση της διάταξης για την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων είναι θέμα των υπουργών και δεν έχει να κάνει με αλλαγές στον κώδικα δικονομίας.
Τόνισε ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν συμφωνήσει ότι το φαινόμενα των επ’ αόριστον
προσωρινών διαταγών πρέπει να σταματήσουν και υπενθύμισε ότι το μήνυμα του πρωθυπουργού είναι ότι σε αυτή την χρονική στιγμή δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση και παρεκτροπή. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτή η κυβέρνηση δεν επιτρέπει το «εγώ» πάνω από το «εμείς».
Σχετικά με τη ρύθμιση του υπουργού Εργασίας που αποσύρθηκε επίσης από το πολυνομοσχέδιο και αφορούσε τη μείωση των συντάξεων κατά 35% για τους νέους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμία ενημέρωση.
Διαμήνυσε δε ότι δεν μπαίνει τίποτα στη βουλή, αν δεν εγκριθεί πρώτα από το Μέγαρο Μαξίμου.
Για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ανέφερε ότι από την στιγμή που η τρόικα δέχτηκε να το θέσει η κυβέρνηση, τότε πλέον μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να το πετύχουμε.
Για το φόρο στα ημιτελή ακίνητα εξήγησε ότι δεν είναι τόσο μεγάλο το κόστος για να προκαλεί την κρίση στο τομέα των κατασκευών και είπε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει άλλες πρωτοβουλίες για να τονώσει την αγορά όπως η διάταξη για παροχή μακροχρόνιας άδειας παραμονής σε αλλοδαπό που αγοράζει κατοικία στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου