Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Αισιόδοξος ο Λέτα για σχηματισμό κυβέρνησης

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, που ξεκίνησε σήμερα διαβουλεύσεις με τα άλλα κόμματα, θεωρεί ότι είναι βελτιωμένες, όπως είπε, οι πιθανότητες να σχηματιστεί κυβέρνηση στη χώρα ώστε να δοθεί τέλος σε μία πολιτική στασιμότητα που διαρκεί ήδη δύο μήνες.
Ο 46χρονος αναπληρωτής Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος που έλαβε χθες εντολή-έκπληξη σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, δήλωσε, σύμφωνα με πηγές του Reuters, ότι
όσο περνούν οι ώρες, τόσο θεωρεί ότι βελτιώνονται οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία.
Στόχος είναι να σχηματιστεί μία κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας με την κεντροαριστερά, την κεντροδεξιά του Μπερλουσκόνι και το κεντρώο συνασπισμό του Μόντι.
Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι δεν έχει σημασία ποιος θα ηγείται της κυβέρνησης, αρκεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.
Αναλυτές εκτιμούν ότι ένα από τα σημαντικότερα χαρτιά του Λέττα είναι ο θείος του, Τζιάννι Λέτα, στενός συνεργάτης και φίλος του Μπερλουσκόνι, καθώς ενδεχόμενη υπουργοποίηση του μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την επίτευξη μιας ευρείας συμμαχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου