Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Τα λεφτά που πληρώνουμε για τους ανέργους γίνονται συντάξεις !!!

To 2011 ο τότε υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, ανακοίνωσε την επιβολή μιας ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για κάθε επαγγελματικό κλάδο με στόχο να δημιουργηθεί ένα ταμείο για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Πρωτοποριακή κίνηση και παρά το γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες πλήρωναν 10 -15 ευρώ το μήνα, έλεγαν χαλάλι αν είναι να πάνε τα λεφτά στους άνεργους.
Δύο χρόνια μετά, ωστόσο, αποκαλύπτεται ότι ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάει υπέρ της στήριξης των ανέργων. Καμιά ουσιαστική προσπάθεια στήριξης δεν έχει γίνει, παρά μόνο ένα πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί για τη στήριξη άνεργων επαγγελματιών με επίδομα 360 ευρώ το μήνα. Ωστόσο, είναι τέτοιοι οι περιορισμοί που μπαίνουν που τελικά εκτιμάται ότι το επίδομα δε θα πάρουν πάνω από
1.000-2000 επαγγελματίες.
Σύμφωνα, μάλιστα με τα στοιχεία, από την ειδική αυτή εισφορά αλληλεγγύης που πληρώνουν μόνο οι επαγγελματίες συγκεντρώθηκαν περί τα 100 εκατ. ευρώ ενώ άλλα 20-30 εκατ. συγκεντρώθηκαν για τον κοινωνικό τουρισμό των συνταξιούχων.
Πρόσφατα στη Βουλή αποκαλύφθηκε ότι από τα 100 εκατ., έχουν μείνει στο Ταμείο μόλις 20 εκατ. και τα υπόλοιπα δεν πήγαν στους ανέργους αλλά για την πληρωμή συντάξεων του ΟΑΕΕ διότι δεν υπάρχει… σάλιο στο ταμείο των επαγγελματιών. Άλλωστε, το 45% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ δεν καταβάλει κανονικά τις εισφορές του, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς την κατάσταση.
Εκτιμάται, επίσης, ότι συνολικά στη διετία έχουν συγκεντρωθεί περί τα 300 εκατ. ευρώ αλλά δεν έχει αποδοθεί στον ΟΑΕΔ ούτε ένα ευρώ.
Όμως, είναι δυνατόν τα λεφτά που πληρώνουμε όλοι για τους ανέργους να γίνονται συντάξεις με το έτσι θέλω; Ρώτησε ποτέ κανείς από το υπουργείο Εργασίας τους εργαζόμενους για το που πρέπει να χρησιμοποιούνται τα χρήματά του;
Ή μήπως η «εισφορά υπέρ ανέργων» είναι ένα ακόμη κρυφό χαράτσι το οποίο χρησιμοποιείται για να κλείσει άλλες «τρύπες» διαφορετικές από αυτές για τις οποίες θεσμοθετήθηκε;
Που πάνε τα λεφτά μας; Ας απαντήσει κανείς.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου