Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Βενιζέλος έχει ποινικές ευθύνες

Για ποινικές ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου, όσον αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, κάνει λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «υπεξαγωγή και μη αξιοποίηση της λίστας», ενώ αποκαλύπτει ότι έχουν προκύψει στοιχεία και για τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο χαρακτηρίζει «ύποπτο». Ζητεί, μάλιστα, άμεσα να προσέλθει στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός και να καταθέσει όσα γνωρίζει σχετικά.

«Ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να ελέγχεται και ποινικά για υπεξαγωγή και μη αξιοποίηση της λίστας. Εκείνοι που μετέτρεψαν την πολιτική σε αξιόποινη δράση δεν μπορούν να χρησιμοποιούν την πολιτική τους ιδιότητα για να αποσείσουν ποινικές ευθύνες. Τα στοιχεία που επικαλεστήκαμε όταν
ζητήσαμε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον κ. Βενιζέλο όχι απλώς δεν καταρρίφθηκαν, αλλά, αντίθετα, έχουν ενισχυθεί.

Είναι, επομένως, προ των ευθυνών τους όσοι με την επιδεικτική άρνηση ψήφου τους του παρείχαν ασυλία. Ως προς τον κ. Παπανδρέου, η εκτίμησή μου είναι ότι επίσης έχουν προκύψει περισσότερα στοιχεία. Και είναι ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Επιτροπή το ότι δεν έγινε δεύτερη επίσημη κλήτευσή του, όπως ζητήσαμε. Για εμάς, το κεφάλαιο της εξέτασης του κ. Παπανδρέου, την οποία ζητούμε από τον περασμένο Οκτώβριο, παραμένει ανοικτό. Η αποστολή υπομνήματος επιτρέπεται μόνο σε όσους φέρουν την ιδιότητα του υπόπτου. Η επιμονή του στο υπόμνημα συνιστά έμμεση επίκληση αυτής της ιδιότητας», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου