Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Να πόσοι είναι οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα με αριθμούς

Για να μη μας λέει ό,τι θέλει το κάθε κανάλι δείτε τι είχε απαντήσει το Υπουργείο Παιδείας για τον αριθμό των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα. 151.487 ήταν οι εκπαιδευτικοί Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ που εντάχθηκαν στο ενιαίο μισθολόγιο. Και είπαμε η Φινλανδία με μισό πληθυσμό έχει 100.000 εκπαιδευτικούς έτσι; 


Όπως προκύπτει από απάντηση του υπουργείου Παιδείας, ο αριθμός των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που εντάσσονται στο Ενιαίο Μισθολόγιο έως το τέλος του γ” τριμήνου 2012 (30-9-2012), είναι 68.567 Μόνιμοι Εκπαιδευτικοί, 41 Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και 3.503 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.
 
Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση οι εκπαιδευτικοί που εντάσσονται στο Ενιαίο Μισθολόγιο: Μόνιμοι Εκπαιδευτικοί: 82.920, Εκπαιδευτικοί με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου: 99, Εκπαιδευτικοί με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου χρόνου: 2.562.
 
Ο αριθμός των διδασκόντων (μέλη ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΕΠ) που εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγιο ανέρχεται σε 12.500 άτομα.
 
Το σύνολο των τακτικών υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας που εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο είναι 565 άτομα. Επίσης στο υπουργείο Παιδείας υπηρετούν 17 άτομα σε θέση Συμβούλου και υπάγονται στο ειδικό μισθολόγιο.
 
inews
 
Η κατάρριψη ενός μύθου: Είναι πολλοί οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα – Πόσοι είναι, τελικά, οι εκπαιδευτικοί στη Φινλανδία;
 
Του Κώστα Θεριανού
 
Είναι πολλοί οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα; Είναι λιγότεροι στην Φιλανδία; Το θέμα άνοιξε πάλι. Τελικά πόσοι είναι οι εκπαιδευτικοί;
Ας δούμε τα στοιχεία του Σωματείου Εκπαιδευτικών της Φιλανδίας.
 
Σύμφωνα με το φυλλάδιο του Σωματείου, είναι το μοναδικό σωματείο ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών (αυτό ας το βλέπουμε εμείς στην Ελλάδα) στο οποίο είναι μέλη το 95% των εκπαιδευτικών. Δηλαδή, τα στοιχεία αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (πρωτοβάθμια – δευτεροβάθμια).
Τα μέλη του σωματείου είναι 117.000. Αν από αυτά αφαιρέσουμε τους συνταξιούχους ο αριθμός των εκπαιδευτικών ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και όχι όλων των εκπαιδευτικών είναι περίπου 100.000 άτομα.
Άποψη:
Άλλος ένας ¨μύθος¨ που καταρρίπτεται… Όπως και εκείνος του ¨υπέρογκου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων¨ (βλέπε εδώ). Αυτά βέβαια δεν αναφέρονται σε κανένα ΜΕΓΑλο ή μικρό τηλεοπτικό σταθμό. Εκεί προβάλλονται μόνο τα ¨οράματα τύπου Φινλανδίας¨ που βολεύουν. Είπαμε, σπουδαία η ελληνική μυθολογία, των προγόνων εννοείται, γιατί η σημερινή ¨μυθολογία¨ μόνο παραπληροφόρηση και ταλαιπωρία σε πολίτες, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς προσφέρει.
 
greekteachers.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου