Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

“Πόλεμος ανακοινώσεων” μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την Ιερισσό “Επίδειξη αυταρχισμού” καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση - “Ιδρύστε συνιστώσα υποδίκων”, απαντά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης

“Πόλεμος ανακοινώσεων” μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την ΙερισσόΈναν νέο γύρο επιθετικών εκατέρωθεν ανακοινώσεων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία, έχουν πυροδοτήσει τα γεγονότα στην Ιερισσό, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταγγέλλει “επίδειξη αυταρχισμού” και “τρομοσόου”και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να το κατηγορεί ότι παρέχει πολιτική κάλυψη σε άτομα που κατηγορούνται για κακουργήματα.

Την αρχή έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του στην οποία ανέφερε τα εξής:

“Σήμερα τα ξημερώματα η Ελληνική Αστυνομία επιδόθηκε σε επίδειξη αυταρχισμού στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Οι αστυνομικές έφοδοι τις πρώτες πρωινές ώρες, το σπάσιμο των πορτών και οι συλλήψεις πολιτών μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, φέρνουν στο νου σκηνές από παλιότερες
εποχές αντιδημοκρατικής εκτροπής.

Είναι προφανές, ότι αυτό το τρομοσόου δεν έχει καμία διωκτική σκοπιμότητα: οι συλληφθέντες είναι πολύ γνωστοί στην τοπική κοινωνία, έχουν μόνιμη και σταθερή κατοικία, και, το κυριότερο, έχουν προσέλθει αρκετές φορές στο παρελθόν για κατάθεση.

Ο πραγματικός στόχος της αστυνομίας και της κυβέρνησης είναι να τρομοκρατήσουν την τοπική κοινωνία για να σταματήσει να διαμαρτύρεται ενάντια στην καταστροφική λειτουργία των μεταλλείων. Μια πολιτική που αψηφά την τοπική κοινωνία και οδηγεί σε τεράστιες περιβαλλοντικές βλάβες δεν μπορεί να επιβληθεί παρά με την κρατική βία.

Η κυβερνητική υποταγή στα συμφέροντα της διαπλοκής οδηγεί στον αυταρχικό κατήφορο και την έκρηξη της βίας. Πρέπει να τους σταματήσουμε, πρέπει να φύγουν για να σταματήσει η καταστροφή της κοινωνίας”.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που απάντησε:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα. Εκδίδει ανακοινώσεις με τις οποίες ανερυθρίαστα παρέχει πολιτική κάλυψη σε άτομα τα οποία κατηγορούνται από την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη για επτά κακουργήματα και δεκατέσσερα πλημμελήματα, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό και έκρηξη, ληστεία από άτομα που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία κ.α.

Πλήρη πολιτική κάλυψη παρέχει και σε όσους επιχειρούν, με οχλοκρατικές εκδηλώσεις και καταστροφές δημόσιας περιουσίας, να αποτρέψουν την εφαρμογή του Νόμου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί παρόμοια στάση και παρέχει κάλυψη σε δράστες εγκληματικών ενεργειών. Αλλά εάν συνεχίζει την απαράδεκτη αυτή θεσμικά και πολιτικά στάση του, ας ιδρύσει επιτέλους και συνιστώσα υποδίκων για κακουργήματα! Μία συνιστώσα η οποία θα έχει ως στόχο να σταματήσει την εφαρμογή του Νόμου, όπως προκλητικά επαίρεται το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του”.

Ανταπαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως “και η σημερινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δεν κρατά κανένα πρόσχημα και απαντά ως κομματικό όργανο της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ”, και συνεχίζει: “Φαίνεται ότι στην αντίληψή τους το κράτος ταυτίζεται με το κόμμα. Έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε όριο αυτοί που δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τα Υπουργεία ως τσιφλίκια τους”.

Στην ανακοίνωση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αυτή τη φορά το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας:

“Με την ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι είναι εκείνος που όπλισε τα χέρια όσων έκαψαν περιουσίες και επεχείρησαν να πυρπολήσουν ζωντανούς συμπολίτες τους! Από τη μία πυροδοτεί τη βία και από την άλλη μιλάει για “τρομοσόου”… Επιτέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ ας σταματήσει να υπερασπίζεται, αποκλειστικά και μόνο όσους βαρύνονται με κακουργήματα και άνομες πράξεις. Και ας μας πει: Πώς, στο δικό του κόσμο, φαντάζεται τη σύλληψη -παρουσία εισαγγελέα- εκείνων που με ποινική δίωξη βαρύνονται με δέκα κακουργήματα;”.
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε όμως αργότερα και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην οποία αναφέρει: "Κατά την κοσμοθεωρία του ΣΥΡΙΖΑ, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δεν πρέπει να λέει λέξη , διά του Γραφείου Τύπου του, όπως πάντοτε, προκειμένου να απαντήσει στις ανακοινώσεις του συγκεκριμένου κόμματος, ακόμα και όταν καθυβρίζεται! Αλλά το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στη νέα του ανακοίνωση, δεν λέει ούτε λέξη για την 'ταμπακιέρα', την ουσία δηλαδή της υπόθεσης και την στήριξή του σε υπόδικους για εγκληματικές ενέργειες! Τα σχόλια περιττεύουν...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου