Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ταραχές στους δρόμους του Καΐρου

Ταραχές στους δρόμους του Καΐρου Συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι
Συγκρούσεις ξέσπασαν το απόγευμα στο Κάιρο μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, εκτοξεύοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ οι μεν στους δε, ενώ ακούγονταν και πυροβολισμοί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Οι ταραχές, από τις οποίες τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ξέσπασαν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων ζητώντας την αναδιοργάνωση του δικαστικού συστήματος.

«Ο λαός θέλει την εξυγίανση της δικαιοσύνης» φώναζαν οι χιλιάδες υποστηρικτές του αιγύπτιου προέδρου ο οποίος, αφότου ανέλαβε την προεδρία τον περασμένο Ιούνιο, διατηρεί τεταμένες σχέσεις με τη δικαστική εξουσία.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους σε μια περίοδο που το κοινοβούλιο, όπου κυριαρχούν οι ισλαμιστές, ετοιμάζεται να συζητήσει την τροποποίηση ενός νόμου επαναφέροντας την ηλικία συνταξιοδότησης των δικαστών από τα 70 στα 60 έτη. 
Πολλά μέλη του δικαστικού σώματος κατηγορούν τους ισλαμιστές ότι με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να «ξεφορτωθούν» δικαστές που δεν διάκεινται ευνοϊκά απέναντί τους.

Τον περασμένο μήνα, δικαστήριο απέρριψε ένα διάταγμα του προέδρου Μόρσι με το οποίο απάλλασσε από τα καθήκοντά του τον γενικό εισαγγελέα Άμπντελ Μεγκίντ Μαχμούντ που είχε διοριστεί από τον ανατραπέντα πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.​

Ταραχές στους δρόμους του Καΐρου
Ταραχές στους δρόμους του Καΐρου
Ταραχές στους δρόμους του Καΐρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου