Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Αθήνα με μόρια ακριτικών περιοχών

Με διάταξη που συμπεριλήφθη στο νόμο 4115/13 στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και στον ΕΟΠΠΕΠ οι εκπαιδευτικοί αποσπώνται μέχρι και 9 χρόνια . Ο χρόνος της απόσπασης θεωρείται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας του υπαλλήλου στην οργανική του θέση για κάθε συνέπεια.
 
Αυτό σημαίνει ότι ο εκπαιδευτικός που η οργανική του θέση είναι σε ακριτικές περιοχές εάν
αποσπαθεί σε ένας από τους δύο αυτούς οργανισμούς θα απολαμβάνει τα μόρια ωσαν να υπηρετεί στο σχολείο του.

Ειδικότερα η σχετική διάταξη ορίζει ότι :
 
Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού και ύστερα από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου (σ.σ. του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης – του ΕΟΠΠΕΠ) και των αρμόδιων οργάνων του φορέα προέλευσης, επιτρέπεται να αποσπώνται μόνιμοι ή με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ή των λοιπών φορέων και υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.
 
Η απόσπαση προκαλείται ύστερα από σχετική αίτηση του υπαλλήλου. Η διάρκεια της απόσπασης μπορεί να ορίζεται μέχρι τρία (3) έτη και μπορεί να παρατείνεται, μετά από αίτηση του υπαλλήλου, για δύο ακόμη τριετίες.
 
Η απόσπαση διακόπτεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αν εξέλιπαν οι λόγοι που επέβαλαν την απόσπαση είτε μετά από αίτηση του υπαλλήλου. Ο χρόνος της απόσπασης θεωρείται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας του υπαλλήλου στην οργανική του θέση για κάθε συνέπεια.
Οι αποσπώμενοι στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης λαμβάνουν από αυτό το σύνολο των αποδοχών τους με τα πάσης φύσεως επιδόματα, γενικά ή ειδικά, που έχουν στην οργανική θέση τους με τιςv προϋποθέσεις καταβολής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου