αμφιθεατρο- φοιτητεςΑπό τις 10 Απριλίου έως και τις 26 Απριλίου θα μπορούν οι φοιτητές που ενδιαφέρονται για μετεγγραφή να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις τους.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η μεταφορά της θέσης θα μπορεί να γίνεται μόνο από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο ή από ΤΕΙ σε ΤΕΙ διαφορετικής πόλης, αντίστοιχης σχολής ή τμήματος.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που είχαν εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις (Μάιος-Ιούνιος 2012) και των οποίων το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 7.500 ευρώ ή τις 15.000 ευρώ για ειδικές
κατηγορίες που προβλέπονται στο άρθρο 34 παρ. 19α (Ν. 4115/2013).
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Μετά την υποβολή της αίτησης, δεν προβλέπεται η δυνατότητα τροποποίησης ή ανάκλησής της.
Ειδικότερα, ο υποψήφιος που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσης επιτυχίας του, προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας το δελτίο αστυνομικής του ταυτότητας /διαβατήριο (ταυτοποίηση), προκειμένου να δημιουργήσει Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας. Με τον Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας και τον οκταψήφιο Κωδικό Πανελληνίων Εξετάσεων υποβάλλεται η αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας.