Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Αιματηρές ταραχές στη Βενεζουέλα


Σοβαρά επεισόδια με επτά νεκρούς και 61 τραυματίες, σημειώθηκαν σήμερα Τρίτη στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι αρνούνται να δεχτούν τη νίκη του Νικολάς Μαντούρο στις προεδρικές εκλογές. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες έχει απαιτήσει την πλήρη επανακαταμέτρηση των ψήφων από τις εκλογές της Κυριακής, αφού τα αποτελέσματα έδειξαν μια μικρή διαφορά με τον νικητή και εκλεκτό του Τσάβες, Νικολάς Μαντούρο.
Η εκλογική αρχή έχει αποκλείσει μια νέα καταμέτρηση, αυξάνοντας τους φόβους για περισσότερη βία
στη χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο. Οι πρόσφατοι θάνατοι σημειώθηκαν όταν εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας Καράκας και άλλες πόλεις, στήνοντας οδοφράγματα, καίγοντας ελαστικά και παλεύοντας με τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι Αρχές είπαν επίσης ότι 135 άνθρωποι συνελήφθησαν στα μετεκλογικά επεισόδια.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι είπαν ότι δύο από τους θανάτους οφείλονταν σε πυροβολισμούς από τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, εναντίον οπαδών του Μαντούρο. Ένα άτομο πέθανε σε μια κρατική κλινική σε μια μεσοαστική περιοχή του Καράκας, ενώ άλλα δύο, συμπεριλαμβανομένου και ενός αστυνομικού, σκοτώθηκαν σε  μια πολιτεία στα σύνορα των Άνδεων.
reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου