Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Όλοι δουλεύουν για τον Σίλβιο


Pier-Luigi-BersaniΟι νέες σημερινές δηλώσεις του ηγέτη της ιταλικής Κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι ότι σκοπεύει να συνεργαστεί με την Κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι μονάχα για να εκλεγεί τον επόμενο... μήνα νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και όχι για να προκύψει κυβέρνηση των δυο μεγάλων παρατάξεων, ο λεγόμενος “Μεγάλος Συνασπισμός”, για να μπει η Ρώμη σε… σειρά, και να αποφευχθεί η κατάρρευση, δηλαδή η χρεοκοπία της ευρωζώνης, επιβεβαιώνει ότι ο έμπειρος Ιταλός πολιτικός βρίσκεται σε σύγχυση.

Βιώνει πολιτικό και στρατηγικό αποπροσανατολισμό. 
 
Αποτελεί το “κυρίως πρόβλημα” στην προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμης και ρεαλιστικής λύσης στην Ιταλία. Από την οποία εξαρτάται συνολικά η τύχη της ευρωζώνης, αν όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μπερσάνι απέτυχε να πείσει τους Ιταλούς στις πρόσφατες εκλογές να τον εμπιστευτούν. Και από εκεί ξεκίνησαν όλα. 
 
Η δική του μειωμένη απήχηση αποτέλεσε τον πρόλογο της έξαρσης του (επικίνδυνου) φαινομένου Γκρίλο, ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με μια θυελλώδη πολιτική αντεπίθεση και ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή του, λίγο έλειψε να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή. Θα το κάνει ωστόσο αν διεξαχθούν νέες εκλογές το καλοκαίρι, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Το λάθος φυσικά είναι της Κεντροαριστεράς. Που επέλεξε τον ξεπερασμένο Μπερσάνι στις εσωκομματικές εκλογές, και όχι τον δημοφιλή δήμαρχο της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι. Ένα λάθος που δεν είναι αργά για να διορθωθεί, η Ιταλία ωστόσο το πληρώνει ακριβά.

Και μαζί με την Ιταλία το πληρώνει η ευρωζώνη. Δηλαδή, όλοι εμείς. 
 
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι εξαιτίας του Μπερσάνι παραμένει πρωθυπουργός ο Μάριο Μόντι. Τον οποίο οι Ιταλοί καταδίκασαν στο πολιτικό περιθώριο, με ποσοστό κάτω από 10%.
http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου