Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Αναστασιάδης: Απενεργοποιήσαμε την «ατομική βόμβα» του Χριστόφια

Η κυβέρνηση, έχοντας κληρονομήσει μια «ατομική βόμβα», προσπάθησε να την απενεργοποιήσει και τα κατάφερε, γλυτώνοντας τον τόπο από την ολοκληρωτική χρεοκοπία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη.

Στη σύσκεψη, η οποία διήρκεσε δύο ώρες, συμμετείχαν ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών
Ασφαλίσεων Χάρης Γεωργιάδης.

Τώρα, σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης, η κυβέρνηση διαχειρίζεται «μετασεισμική κατάσταση πραγμάτων πολλών Ρίχτερ» με στόχο να επανεκκινήσει την οικονομία. Όπως είπε, έχει δημιουργηθεί μια ομάδα η οποία διαβουλεύεται με την τρόικα με στόχο τις επιμέρους, αλλά σημαντικές βελτιώσεις.

Παράλληλα πρόσθεσε πως η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για να μην «παγώσει» το 40% των ανασφάλιστων καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου ΚΥΠΡ και να επεκταθεί η περίοδος δημοσιονομικής αναπροσαρμογής μέχρι το 2018.

«Αυτό που διαβουλευόμαστε τώρα δεν είναι νέο Μνημόνιο, αλλά επέκταση του συμφωνηθέντος από την προηγούμενη κυβέρνηση», εξήγησε ο κ. Στυλιανίδης.

Οι τελικές εκκρεμότητες στις διαβουλεύσεις με την τρόικα είναι, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κατ' αρχήν θέματα που αφορούν το χρηματοοικονομικό τομέα ευρύτερα, τη δημοσιονομική πολιτική και τη δημοσιονομική προσαρμογή, διαρθρωτικά μέτρα ευρύτερα στην οικονομία και στο δημόσιο τομέα, καθώς και θέματα που έχουν σχέση με την ενέργεια.

Η διαβούλευση, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος, συνεχίζεται για να διατηρηθούν θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση, στον τομέα των ωρομισθίων και, ταυτόχρονα, συνεχίζεται η διαβούλευση στο θέμα της μεταβατικής περιόδου για τη δυνατότητα των δημόσιων υπαλλήλων να έχουν πρόσβαση στο σημερινό σύστημα Υγείας μέχρι την εγκαθίδρυση του νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών, συνεχίζονται μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ενώ ο κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης ενημερώνει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

ΑΜΠΕ

naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου