Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Διπλή γλώσσα από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα

BF4BCC2FABF5E403F4AADD58B2AF95DE
Διπλή γλώσσα στην κυριολεξία χρησιμοποιεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα για να σχολιάσει τις βομβιστικές επιθέσεις στο μαραθώνιο της Βοστώνης.
Δύο 24ωρα μετά την ανακοίνωση των Ταλιμπάν του Πακιστάν ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη με τις επιθέσεις, το αιγυπτιακό κόμμα στην επίσημη ιστοσελίδα του καταδικάζει το αιματηρό γεγονός εκφράζοντας συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και όσων έχουν πληγεί . Ωστόσο ο αντιπρόεδρος του κόμματος, στον λογαριασμό του στο Facebook δίνει τη δική του εκδοχή υποστηρίζοντας πως οι φονικές επιθέσεις εντάσσονται στο πλαίσιο μίας ευρύτερης συνωμοσίας κατά των Μουσουλμάνων.
Ο Εσάμ ελ Εριάν, υψηλόβαθμο στέλεχος της αιγυπτιακής Μουσουλμανικής Αδελφότητας επισημαίνει
στο μήνυμά του που είναι γραμμένο στην αραβική γλώσσα, πως οι φονικές επιθέσεις στην Βοστόνη σχετίζονται με τον γαλλικό πόλεμο στο Μάλι της δυτικής Αφρικής, την επανέναρξη των συνομιλιών της τουρκικής ηγεσίας με στελέχη του PKK για την επίλυση του κουρδικού αλλά και την πολιτική αναταραχή στη Συρία και το Ιράκ.

«Ποιος καλλιεργεί την ισλαμοφοβία μέσω της έρευνας, του Τύπου και των μέσων ενημέρωσης; Ποιος χρηματοδοτεί τη βία;», γράφει, μεταξύ άλλων, ο Εριάν.
Λίγες ώρες νωρίτερα, στην ανακοίνωση του κόμματος που δόθηκε στην δημοσιότητα στην αγγλική γλώσσα, η Μουσουλμανική Αδελφότητα έσπευσε να καταδικάσει τις επιθέσεις στη Βοστώνη. (protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου