Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Γ. Μαυραγάνης: «Δεδομένη η μείωση στη φορολογία ακινήτων»



Δεδομένη είναι η μείωση στη φορολογία ακινήτων, όπως αυτή θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, υπογράμμισε, μιλώντας το πρωί στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. «Οι πολίτες ενδιαφέρονται να πληρώσουν λιγότερο φόρο και η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη τα προβλήματα, έχει -και δια στόματος πρωθυπουργού- ανακοινώσει ότι αυτό που θα επιβάλλεται για το έτος 2013 θα είναι μειωμένο», δήλωσε ο κ. Μαυραγάνης και ανέφερε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν εντός των επομένων ημερών.



«Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι κινείται στην κατεύθυνση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, υπάρχει
ένα θέμα για τη μετάβαση και γι’ αυτό η ΔΕΗ και το 2013 μπορεί να αξιοποιηθεί για την είσπραξη αυτού του φόρου», προσέθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί και εργάζεται για τη μείωση του φόρου και την ανακούφιση των πολιτών, διότι η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να είναι πολιτική κατανόησης και λογικής. Άφησε δε “ανοιχτό παράθυρο” για παρέμβαση στο πρόβλημα με τα λανθασμένα ΕΕΤΗΔΕ, στις περιπτώσεις που οι δήμοι δεν είχαν σπεύσει εγκαίρως να διαβιβάσουν τις διορθώσεις στα τετραγωνικά ακινήτων. Όπως είπε, η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της λύσης προβλήματος.



Ο υφυπουργός Οικονομικών υπογράμμισε επίσης ότι «το ρεύμα δεν κόβεται για μη πληρωμή ΕΕΤΗΔΕ και όποιες τυχόν τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν πρέπει να αντιμετωπίζονται από τις υπηρεσίες», υπενθυμίζοντας ότι το ΕΕΤΗΔΕ και σήμερα μπορεί να αποκόπτεται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να εισπράττεται από τις εφορίες.
Τα παραπάνω ανέφερε στη Βουλή ο κ. Μαυραγάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου