Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. Ν. Δράμας: ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



Δ.Α.Κ.Ε.  Καθηγητών Δ.Ε.                                             Δράμα 26/4/2013
         Ν.  Δράμας

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

         Κύριε υπουργέ,
Με αφορμή το πρόσφατο νομοσχέδιο που ευελπιστείτε να γίνει Νόμος του Κράτους (μέσα σε 48 ώρες) οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι:
1)      Η αύξηση του ωραρίου γίνεται αποκλειστικά για την εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και δεν κινείται στην κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης της εκπαίδευσης. Δεν εξυπηρετεί κανέναν απολύτως παιδαγωγικό στόχο. Αντίθετα θα δημιουργήσει σύγχυση στις σχολικές μονάδες και θα να οδηγήσει σε υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών .
2)      Η πρόθεση σας για εσωτερική μετανάστευση των καθηγητών με βάση το
Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τις μεταθέσεις  σε όλη τη χώρα των υπεράριθμων εκπαιδευτικών  αποτελεί άλλη μια παράμετρο της καθοδηγούμενης και σκοπούμενης πλέον επιστημονικής μετανάστευσης με στόχο να εκμηδενίσει και να εξουδετερώσει το ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ που στήριξε διαχρονικά το έθνος και την Ελληνική κοινωνία.
3)      Ο Έλληνας Εκπαιδευτικός σφυροκοπείται ανελέητα από τις μνημονιακές πολιτικές και στοχοποιείται διαρκώς.
4)      Οι σφοδρές επιθέσεις στα εργασιακά μας δικαιώματα (μείωση αποδοχών, απουσία ουσιαστικής επιμόρφωσης, έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κατεδάφιση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, διαθεσιμότητα και απολύσεις, εφαρμογή αξιολόγησης - χειραγώγησης κ.α.) δεν έχουν τέλος.
5)      Τα σχολεία σήμερα λειτουργούν και εξακολουθούν να παράγουν έργο μόνο χάρη στο φιλότιμο και την προσπάθεια των εκπαιδευτικών μιας και η υποχρηματοδότηση, τα κενά σε εκπαιδευτικούς, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή βάζουν εμπόδια στην εκπαιδευτική διαδικασία.
6)      Με την υλοποίηση αυτής της απόφασης δημιουργούνται στρατιές ανέργων και στην εκπαίδευση. Χιλιάδες συνάδελφοί μας αναπληρωτές δεν θα εργαστούν τη νέα σχολική χρονιά και σε συνδυασμό με τους μηδενικούς διορισμούς μονίμων που αναμένονται το 2013 (συνέχεια των ελάχιστων διορισμών μονίμων του 2012 και του 2011) θα διογκώσουν τις ουρές ανεργίας και στους εκπαιδευτικούς.
7)      Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αντοχές του Κλάδου μας έχουν τελειώσει και δεν ανεχόμαστε περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής μας.
Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε Δράμας καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:
Α) Να  μην προχωρήσει στην αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και με συγκεκριμένες  πράξεις να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς της χώρας μας που οι μνημονιακές πολιτικές τους έχουν οδηγήσει στα όρια της εξαθλίωσης.
Β) Να αποσύρει άμεσα το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τις μεταθέσεις  σε όλη τη χώρα των υπεράριθμων εκπαιδευτικών και όσων δεν έχουν οργανική θέση.
Εάν προχωρήσετε σε τόσο σημαντικές αποφάσεις με διαδικασία σαρανταοκτάωρου και Σαββατοκύριακου θα μας βρείτε απέναντι, όχι στα πλαίσια μιας στιγμιαίας αντίδρασης και αγανάκτησης, αλλά μιας βαθιάς ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης.

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. Δράμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου