Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Βγήκαν οι "σκελετοί" από την ντουλάπα του Περισσού Καζάνι που βράζει το ΚΚΕ

Βγήκαν οι Τους σκελετούς απ' την ντουλάπα του Περισσού, έβγαλε ο προσυνεδριακός διάλογος στο ΚΚΕ ο οποίος διεξάγεται σε εξαιρετικά δυσμενείς για την ηγεσία του κόμματος συνθήκες.
Η τελευταία πέρα από τη ζοφερή για τους εργαζόμενους κατάσταση στη χώρα, είναι αντιμέτωπη με την εκρηκτική άνοδο των ποσοστών του "ρεφορμιστικού" ΣΥΡΙΖΑ και με δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα που οδήγησαν στο κλείσιμο ή στην πώληση των μιντιακών κομματικών επιχειρήσεων και σε απολύσεις στον "Ριζοσπάστη", ενώ αδυνατεί, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, να εξηγήσει γιατί ενώ ο δικομματισμός απώλεσε σχεδόν δύο εκατομμύρια ψήφους το ΚΚΕ έχασε την ίδια περίοδο το 50% των δυνάμεών του.
Η "ανακάλυψη" της Λαϊκής Συμμαχίας η οποία ως στόχος θα αντικαταστήσει το Αντιιμπεριαλιστικό
Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο (ΑΑΔΜ) όπως φάνηκε και από τον προσυνεδριακό διάλογο όχι μόνο δεν έπεισε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, αλλά άνοιξε και τους ασκούς του Αιόλου. Ήταν και είναι τόση η έκταση και η ένταση της αμφισβήτησης των επιλογών της ηγεσίας (πληθώρα κειμένων που δημοσιεύονται στον "Ριζοσπάστη") που και αυτή ακόμη η συνήθως ψύχραιμη Α. Παπαρήγα κατακεραύνωσε τους διαφωνούντες αποκαλώντας τους στη συνδιάσκεψη της κομματικής οργάνωσης της Θεσσαλίας προ ημερών "αγράμματους".
Στο ίδιο μήκος κύματος ακολούθησαν τις τελευταίες ημέρες και οι συνήθεις ύποπτοι Μ. Μαΐλης και Δ. Γόντικας, αλλά και ο Π. Μεντρέκας, όλοι δηλαδή η νομενκλατούρα του κόμματος, οι οποίοι παραδοσιακά αναλαμβάνουν να βγάλουν τα κάστανα απ' την φωτιά κάνοντας τη "βρόμικη" δουλειά.
Στο στόχαστρο τους μπήκαν στελέχη με ιστορία στο ΚΚΕ όπως το πρώην μέλος της ΚΕ του κόμματος και πρώην επικεφαλής του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ) Π. Γεωργιάδης, ο γνωστός σε όλους Αντ. Σκυλλάκος ο οποίος έτσι κι αλλιώς βρισκόταν σε δυσμένεια το τελευταίο διάστημα και το πρώην πρώην μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ Β. Καλαματιανός. Ο Δ. Γόντικας, ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιρροή στους διαδρόμους του Περισσού κατήγγειλε τους διαφωνούντες ότι μπροστά στο Συνέδριο, "πέρασαν σε ανοιχτό πόλεμο στον προσυνεδριακό διάλογο, που διεξάγεται από τις γραμμές του ΄΄Ριζοσπάστη΄΄".
Ο Π. Μεντρέκας, με άρθρο του υπό τον τίτλο "Αρθρογραφία διαστρέβλωσης και αθλιότητας κατά των Θέσεων του 19ου Συνεδρίου" στον "Ριζοσπάστη" τους χαρακτήρισε "εχθρούς του κόμματος", ενώ ο υπεύθυνος τύπου του ΚΚΕ Μ. Μαΐλης με άρθρο του με τίτλο "Αρθρα-καρμπόν με ομολογημένα και ανομολόγητα, πλην φανερά...", κατακεραυνώνει τον πρώην Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Αντ. Σκυλλάκο και τον Β. Καλαματιανό, εντάσσοντας τις όποιες ενστάσεις τους σε "οργανωμένες κινήσεις" που "παραπέμπουν στην περίοδο της διάσπασης, την αντεπανάσταση του 1989-1991".
Για ευνόητους λόγους στην επίθεση κατά των διαφωνούντων μπήκε και ο εκδότης – διευθυντής του "Ριζοσπάστη" Στ. Λουκάς, ο οποίος ανακάλυψε κάποιους, ακόμη και δημοσιογράφους του "Ριζοσπάστη", (υφισταμένους του δηλαδή), που "δίνουν όπλα στον αντίπαλο να χτυπά το Κόμμα και τη γραμμή του". Αν μη τι άλλο βαριές εκφράσεις που δεν μπορεί παρά να προμηνύουν διαγραφές στον Περισσό, καθώς φαίνεται ότι ηγεσία δεν θέλει τους διαφωνούντες εντός κόμματος, έστω και σε καθεστώς δυσμένειας. Με τις δημοσκοπήσεις όμως να του δίνουν το χειρότερο ποσοστό των τελευταίων ετών η Α. Παπαρήγα και η ηγετική ομάδα πέριξ αυτής είναι σε πολύ δύσκολη θέση.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου