Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Αβραμόπουλος: Θα διεκδικήσουμε πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία Νομική και όχι πολιτική η κίνηση , διευκρινίζει ο υπουργός Εξωτερικών

Αβραμόπουλος: Θα διεκδικήσουμε πολεμικές αποζημιώσεις από τη ΓερμανίαΔιεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία προανήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ έκανε τη σχετική αναγγελία κατά τη συνάντηση που είχε με τον Κάρολο Παπούλια στο προεδρικό Μέγαρο.
Κατόπιν σχετικής ερώτησης του κ. Παπούλια, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως “υπεβλήθη ένα πόρισμα το οποίο, αφού αξιολογήθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου μας, προωθήθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Διότι εφόσον είναι να προχωρήσουμε, θα πρέπει να έχουμε ισχυρή νομική βάση”. Πάντως έσπευσε να διευκρινίσει ότι “μια τέτοια κίνηση θα είναι περισσότερο νομική και λιγότερο πολιτική”. “Διότι η πολιτική βάση είναι δεδομένη, η κυβέρνηση προώθησε -ως όφειλε- αυτό το θέμα και βέβαια, περιμένουμε και τη γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του
Κράτους ,η οποία νομίζω ότι δεν θα αργήσει, για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα” πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνεχάρη τον κ. Αβραμόπουλο για την “πολύ καλή απαντητική επιστολή” που έστειλε στον Αχμέτ Νταβούτογλου.
Τέλος ο κ. Αβραμόπουλος προσέθεσε πως “η αρχή της έντιμης διπλωματίας μετράει, αποδίδει. Πρέπει να ξέρει ο καθένας τι εννοεί ο άλλος και η ειλικρίνεια, όσο και αν δεν συμβιβάζεται με την έννοια της διπλωματίας, έτσι εξελίχθηκε, τελικά φέρνει αποτελέσματα. Από την άλλη μεριά πρέπει να σας πω ότι σιγά-σιγά ανατάσσεται η θέση της χώρας μας στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον, το οποίο βρίσκεται σε φάση ρευστότητας και μεγάλων αλλαγών. Για όλα αυτά έχουμε στοχευμένη πολιτική και συγκριτικά με αυτό που σας είχα πει την τελευταία φορά, έχουμε κάνει βήματα μπροστά, είναι θετικά και προχωράμε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου