Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Το κόμμα των Κούρδων της Τουρκίας διαψεύδει την απόσυρση των ανταρτών του ΡΚΚ

Το κύριο κουρδικό πολιτικό κόμμα της Τουρκίας διέψευσε σήμερα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία ο φυλακισμένος ηγέτης του ένοπλου αυτονομιστικού μειονοτικού κινήματος Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ...
Αμπντουλάχ Οτζαλάν κάλεσε τους μαχητές του να εγκαταλείψουν τη χώρα δίχως να φέρουν όπλα, βάσει της εν εξελίξει νέας ειρηνευτικής διαδικασίας.

Εάν οι Κούρδοι αντάρτες εγκατέλειπαν άοπλοι το έδαφος της Τουρκίας, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του ισλαμοδημοκρατικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), αυτό θα αποτελούσε κατά ορισμένους αναλυτές ένα σημαντικό βήμα για τον τερματισμό της σύγκρουσης
που διαρκεί τρεις δεκαετίες κι έχει στοιχίσει τη ζωή 40.000 και πλέον ανθρώπων.

Η εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η οποία πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση, έγραψε σήμερα πως ο Οτζαλάν έστειλε το μήνυμα αυτό μέσω μιας αντιπροσωπείας του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) που τον επισκέφθηκε στη φυλακή όπου κρατείται, στο νησί Ιμραλί, νότια της Κωνσταντινούπολης.

Όμως ο συμπρόεδρος του BDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος συμμετείχε στην αντιπροσωπεία, είπε πως ο Οτζαλάν είχε ετοιμάσει μια επιστολή για το ζήτημα, αλλά δεν παρέδωσε κάποιο μήνυμα χθες.

«Πρώτα απ' όλα, θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι ο κ. Οτζαλάν δεν μας παρέδωσε κάποιο σαφές μήνυμα όσον αφορά την απόσυρση (των ανταρτών) κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας χθες, ούτε μας παρέδωσε κάποια επιστολή», είπε ο Ντεμιρτάς στον κουρδικό τηλεοπτικό σταθμό Nuce κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Πάντως, μας είπε ότι έχει γράψει μια επιστολή για το θέμα αυτό και ότι θα την παραλάβουμε σε μία ή δύο ημέρες. Αναμένουμε να λάβουμε αυτό το γράμμα σήμερα ή αύριο. Μας είπε ότι οι λεπτομέρειες περιέχονται σε αυτό», ανέφερε ο Ντεμιρτάς.

http://energia.gr/article.asp?art_id=68513
http://www.geopolitics.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου