Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

«Ικανός να καταστρέψει το Ισραήλ ο ιρανικός στρατός»

IRANARMYMILITIAXLΟ ιρανικός στρατός είναι «ικανός μόνος του» να καταστρέψει το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του απαντώντας στις δηλώσεις του αρχηγού του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού για την ικανότητα του εβραϊκού κράτους να δράσει μόνο του κατά του επίμαχου πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
«Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το καθεστώς, δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όλες τις ικανότητες των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων. Ο στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας μπορεί μόνος του να καταστρέψει το Ισραήλ», δήλωσε ο στρατηγός Αταολάχ Σαλεχί, στο περιθώριο της ετήσιας παρέλασης των τακτικών ενόπλων δυνάμεων, τον οποίο επικαλείται το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Mehr.
Παράλληλα με τον τακτικό στρατό (που αριθμεί περί τους 600.000 άνδρες), το Ιράν δημιούργησε μετά την επανάσταση του 1979 ένα επίλεκτο σώμα, τους Φρουρούς της Επανάστασης, το οποίο
ελέγχει το βαλλιστικό πρόγραμμα της χώρας. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, η δύναμη αυτή των 120.000 ανδρών είναι ισχυρότερη και καλύτερα εξοπλισμένη.
Την Τρίτη ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου Μπένι Γκαντζ είχε δηλώσει ότι ο ισραηλινός στρατός έχει την ικανότητα «να επιτεθεί μόνος του» στο Ιράν, χωρίς αμερικανική βοήθεια.
Την ίδια ημέρα ο ιρανικός στρατός παρουσίασε στη διάρκεια παρέλασης νέα μοντέλα τριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Το Σαρίρ είναι ένα αεροσκάφος αόρατο, μεγάλου βεληνεκούς, ικανού να φέρει κάμερες και πυραύλους αέρος-αέρος", εξήγησε ο στρατηγός Αμιρ-Φαρζαντ Εσμαϊλί, υπεύθυνος των αντι-αεροπορικών επιχειρήσεων, δηλώνοντας ότι το Ιράν έχει ήδη «κατασκευάσει και χρησιμοποιήσει δεκάδες».
Το Χαζέμ-3 και το Μοχατζέρ-Β είναι «τακτικά μαχητικά» αεροσκάφη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως αναγνωριστικά.
Το Ιράν είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο του 2011 την κατάρριψη ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου κατασκοπευτικού αεροσκάφους RQ-170 Sentinel, του οποίου αντίγραφο κατασκεύασε. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου