Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Συρία: ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ Ο ΚΟΥΡΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ

Το μπααθικό καθεστώς πριν από 40 χρόνια για να αφομοιώσει και να εξαραβίσει τους Κούρδους πήρε πίσω τις ταυτότητες εκατοντάδων χιλιάδων Κούρδων και επίσης εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδους τους εγκατέστησε με τη βία στο Χαλέπι και σε άλλες αραβικές πόλεις.
Στα εδάφη των Κούρδων έφερε και εγκατέστησε άραβες ρατσιστές. 
Ενάντια σε αυτή την πολιτική, ο κουρδικός λαός αντιστάθηκε και έριξε στο κενό τις πολιτικές
αφομοίωσης και άρνησης της ύπαρξής του, και υπερασπίστηκε την ταυτότητά του, τη γλώσσα του και τον πολιτισμό του. Στις πόλεις μετεγκατάστασής τους οι Κούρδοι προστάτευσαν την ενότητά τους. Ενώθηκαν με το αναπτυσσόμενο κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα, οργανώθηκαν και εξελίχθηκαν σε πολιτική δύναμη εδραιώνοντας το σύστημα της δημοκρατικής αυτονομία τους.
Παρά τις διώξεις, τις συλλήψεις και τις δολοφονίες που υπέστησαν από το καθεστώς, είναι γνωστή η μαζική δολοφονία στο Καμίσλο στις 28.3.2002, κατέκτησαν την ελευθερία τους και την πέρασαν στη ζωή.

Από τότε που άρχισαν οι λαϊκές εξεγέρσεις ενάντια στο καθεστώς του Άσαντ και μετά, ο κουρδικός λαός ακολούθησε μια ανεξάρτητη πολιτική στη γραμμή της μη βίας και της δημοκρατικής δράσης. Στις κουρδικές περιοχές αποδυνάμωσε όλους τους κρατικούς φορείς και έχτισε το δικό του σύστημα της δημοκρατικής αυτονομίας. Ταυτόχρονα μαζί με τις άλλες εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες οργάνωσε την αυτοάμυνά του. Γι’ αυτό το λόγο έγιναν επανειλημμένα στόχος και δέχτηκαν τις επιθέσεις τόσο των καθεστωτικών δυνάμεων όσο και της αντιπολίτευσης. Κάθε φορά οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (YPG) με μεγάλη αντίσταση απέκρουαν αυτές τις επιθέσεις. Οι καθεστωτικές δυνάμεις και αυτές της αντιπολίτευσης που είχαν μεγάλες απώλειες κάθε φορά που αποσύρονταν από την περιοχή δολοφονούσαν τους άμαχους πολίτες.
Παλαιότερα οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία αντιπολιτευόμενες δυνάμεις επιτέθηκαν επανειλημμένα στο Σερίκανι προκαλώντας μεγάλες ζημιές στους κατοίκους, λεηλάτησαν και δολοφόνησαν, ενώ από τις 29 Μάρτη και μετά το δολοφονικό, φασιστικό μπααθικό καθεστώς άρχισε να επιτίθεται με κανόνια και πολεμικά αεροπλάνα στις κατοικημένες περιοχές (Seyh Maqsud και Esrefiye) Κούρδων, δολοφονώντας γυναικόπαιδα.

Περισσότεροι από 300 χιλιάδες Κούρδοι αναγκάστηκαν να καταφύγουν στις ελεύθερες κουρδικές περιοχές και να εγκατασταθούν στις πόλεις Κομπανί και Αφρίν. Οι συμπατριώτες μας που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαμονής, διατροφής, ένδυσης και έλλειψη φαρμάκων. Μέχρι σήμερα, δεν γίνεται καμία αναφορά γι’ αυτή την κατάσταση από τον τύπο, αλλά δεν υπάρχει χείρα βοηθείας ούτε από τους διεθνείς ανθρωπιστικούς φορείς. Υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και περιμένουν βοήθεια.

Καλούμε την παγκόσμια ανθρωπότητα, τον αδελφό ελληνικό λαό, τους διεθνείς φορείς ανθρωπιστικής βοήθειας, τον δημοκρατικό τύπο, να δούνε τις θηριωδίες που διαπράττονται και να αντιδράσουν. Καλούμε τις διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις και τους φορείς να απλώσουν χέρι βοήθειας στους 300 χιλιάδες πολίτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Η ανθρωπότητα δεν πρέπει να επιτρέψει και άλλα Χαλέπτσε. Το μπααθικό καθεστώς του Άσαντ που είναι δίδυμο αδέλφι του μπααθικού καθεστώτος του Σαντάμ, είναι επικίνδυνο να συνεχίσει κάθε μορφή θηριωδίας. Πιστεύουμε και περιμένουμε αδελφός ο ελληνικός λαός, οι δημοκράτες, οι εκπρόσωποι του τύπου, οι δημοκρατικοί φορείς να αντιδράσουν.

ΖΗΤΩ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

                                   ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
kurdinfo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου