Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας επέστρεψε στις ΗΠΑ


Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας επέστρεψε στην Αμερική, 12 χρόνια μετά τον εφιάλτη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και τους Δίδυμους Πύργους, αλλά και λίγο καιρό αφ’ ότου εξοντώθηκε ο μεγαλύτερος εχθρός των ΗΠΑ, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα που έγινε στη Βοστόνη και προκάλεσε τρεις νεκρούς και 150 τραυματίες, θυμίζει επίσης τα τυφλά χτυπήματα στο Λονδίνο, τον Ιούλιο του 2005.
Οι Αμερικανοί μπαίνουν ξανά σε νέο κύκλο τρόμου, ο φόβος επιστρέφει, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο που βλέπει ότι για ακόμη μια φορά κανείς δεν μπορεί να είναι ασφαλής.
Αυτοί που τοποθέτησαν μαζικά εκρηκτικούς μηχανισμούς στη Βοστόνη ήθελαν θύματα και μάλιστα αθώα, αν και όλοι αθώοι είναι. Όμως, το χτύπημα έγινε ανάμεσα σε θεατές και αθλητές που έπαιρναν μέρος σε ένα αθλητικό γεγονός και δείχνει την ωμότητα με την οποία οι τρομοκράτες λειτούργησαν.

Θέλει πολύ θράσος κι εγκληματική νοοτροπία για να πλήξεις ανυποψίαστους πολίτες. Άγνωστο είναι ακόμη ποιοι είναι οι οργανωτές της μαζικής επίθεσης. Άλλωστε  δεν έχει και τόση σημασία αν είναι φανατικοί Ισλαμιστές ή κάποιοι τρελοί. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Πέρα από τους νεκρούς και τραυματίες πλήττεται το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών σε όλο τον κόσμο, και κυρίως στην αμερικανική επικράτεια.
Υπάρχουν, πάντως, και ορισμένες άλλες παράμετροι που πρέπει να αναλυθούν μετά από μια τέτοια ενέργεια.
Το πρώτο είναι ότι αυτοί που τοποθέτησαν τις βόμβες άνοιξαν και πάλι τον ασκό του Αιόλου. Διότι όσο σοβαρός και μετρημένος να είναι ο Μπ. Ομπάμα και η κυβέρνησή του, είναι γεγονός ότι θα έχουμε νέο γύρο τρομοϋστερίας στις ΗΠΑ και νέο κυνήγι μαγισσών, έστω κι αν δε φτάσει στα επίπεδα του ανεκδιήγητου Τζορτζ Μπους.
Δυστυχώς, οι τρομοκράτες, εκτός από τα άμεσα θύματα πετυχαίνουν κι άλλο αποτέλεσμα. Να φωλιάσει ο τρόμος στις ψυχές των ανθρώπων και να ενεργοποιηθούν όλα εκείνα τα απεχθή μέτρα που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες.
Επίσης, σημαντικό είναι να ειπωθεί ότι τελικά η τρομοκρατία, με όποια μορφή κι αν έχει, δεν έχει καμιά δικαιολογία. Η βία είναι βία, το έχουμε επισημάνει εδώ στην Ελλάδα πολλές φορές, όταν κάποιοι σχεδόν δικαιολογούν τους τρομοκράτες επικαλούμενοι τα Μνημόνια και την οικονομική κρίση.
Το ξαναλέμε: Η βία είναι εγκληματική απ’ όπου κι αν προέρχεται.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου