Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Προκαλεί η επανεκλογή Φωτόπουλου

No 569720Αντιδράσεις προκαλεί η εκλογή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Νίκου Φωτόπουλου, στο ΔΣ της ΔΕΗ. Το σωματείο «Σπάρτακος», με ανακοίνωση του προέδρου του, Γ. Αδαμίδη, καταγγέλλει ότι «με τη βοήθεια της διοίκησης της ΔΕΗ προς το ψηφοδέλτιο του υπόδικου Φωτόπουλου, του Ρίζου και της παρέας τους», εξελέγη ως ένας εκ των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής του σωματείου, που εκπροσωπεί κυρίως εργαζομένους
στις μονάδες παραγωγής της μητρικής ΔΕΗ, ρίχνει ευθείες βολές και στην παράταξη ΣΑΔ, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για ανίερες συμμαχίες, ενώ αφήνει και αιχμές για «σωβινιστική» αντιμετώπιση του ψηφοδελτίου ΠΑΣΚΕ-Συνεργασία, αφού στις κάλπες που ψήφισαν οι εργαζόμενοι των κεντρικών υπηρεσιών, το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο πήρε μόνο 25 ψήφους και στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης μόνο 19.
Εν τέλει, το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο έχασε τη δεύτερη θέση και την εκπροσώπησή του στο ΔΣ της ΔΕΗ για 48 ψήφους. Στις εκλογές αυτές, πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ, που εκλέγει τον έναν από τους δύο εκπροσώπους εργαζομένων στο ΔΣ της μητρικής ΔΕΗ και τους μοναδικούς εκπρόσωπους στα ΔΣ των θυγατρικών ΔΕΔΔΗΕ (πρώην γενική διεύθυνση διανομής) και ΑΔΜΗΕ (πρώην γενική διεύθυνση μεταφοράς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου