Τρίζουν για τα καλά τα θεμέλια του τουρκικού κρατικού μορφώματος…
Στα προβλήματα της Τουρκίας (το πάντα ανοιχτό Κουρδικό, Συρία, μειονότητες, πολιτική αντιπαράθεση εντός συνόρων) έρχεται να προστεθεί και το οικονομικό, αφού το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι «αλυσιδωτές» πτωχεύσεις μεγάλων εταιρειών στην γείτονα, γεγονός που αποτέλεσε τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρά τις προβλέψεις για ανάπτυξη 4% το 2012, τελικά το ίδιο έτος το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 2,2%.
Τελευταίο «χτύπημα» αποτελεί η πτώχευση του ζωτικής σημασίας για την τουρκική οικονομία κολοσσού Goldas. Να σημειωθεί ότι η Τουρκία μαζί με την Κίνα βρίσκονταν στη λίστα των χωρών με
την πιο ταχεία ανάπτυξη με προβλέψεις που άγγιζαν ακόμη και το 9% (ρυθμός ανάπτυξης). Παρά ταύτα η κατάρρευση εταιρικών κολοσσών στη γείτονα χώρα προκάλεσε απότομο «φρένο» εκτοπίζοντας την Τουρκία από τη λίστα αυτή.
Η σημαντική αυτή είδηση έγινε γαργάρα από τα ελληνικά κανάλια, αν και αφορά άμεσα την Ελλάδα που βρίσκεται σε διαρκή αντιπαράθεση με την γείτονα σε θέματα γεωστρατηγικής σημασίας. Για έναν περίεργο λόγο, κάποιοι θέλουν να διατηρήσουν σώνει και καλά την εικόνα της «ισχυρής Τουρκίας» στα μάτια της ελληνικής κοινή γνώμης. Η Τουρκία όμως θα διαλυθεί και μάλιστα πολύ σύντομα.