Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Στον αστερισμό της γαργάρας

«Aς μην κάνουμε τέτοιους ιστορικούς παραλληλισμούς. Δεν θέλω να πω ότι είμαστε εμείς σήμερα σε ημικατοχή. Δεν είμαστε, αλλά...»

Τα παραπάνω τα είπε ο σερ Αλεξ Τσίπρασον σε συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά. Αν δεν είχε εικόνα η μετάδοση, μπορεί και να νόμιζε ο τηλεθεατής ότι ο δημοσιογράφος έπαιρνε συνέντευξη από τον Στουρνάρα. Κι όμως, ήταν ο Alexis! Ο άνθρωπος που δαπάνησε δύο μηνιάτικα για να αγοράσει χαρτομάντιλα που πότισαν με τα δάκρυά του στην κηδεία του Τσάβες! Οχι μόνο δεν μίλησε για κατοχή των Γερμανών στην Ελλάδα, αλλά ούτε καν για μισή. Ούτε «ημικατοχή» δεν υπάρχει για τον μπροστάρη του ΣΥΡΙΖΑ. Τι υπάρχει; Ο Τσίπρας στην αντιπολίτευση υπάρχει - κάτι το οποίο δεν είναι σωστό. Του αρμόζει το Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί, μόλις αναλάβει τα πολυπόθητα κλειδιά της εξουσίας που θα του δώσει ο Στουρνάρας, θα βάλει μαυροκόκκινες κούνιες, τραμπάλες και καρουζέλ
για να παίζουν οι ανυπότακτες συνιστώσες του. Μετά θα βάλει και δυο αμμόλοφους στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου, για να βγαίνουν οι ιδεολόγοι επαναστάτες του κόμματος με σκουπόξυλα στα χέρια, αναπαριστώντας τις εφόδους των μαρξιστών ανταρτών στα βουνά της Σιέρα Μαέστρα, Σιέρα Λεόνε, Σιέρα οτιδήποτε.


Ανευ επιστροφής

Επίσης, όσοι περίμεναν στη συνέντευξη να ακούσουν τη μαγική φράση «καταγγελία του Μνημονίου» απογοητεύτηκαν. Χάθηκε μέσα στα ύδατα της μακρόσυρτης πολιτικής γαργάρας της επιδέξιας Αριστεράς. Αποκαρδιώθηκαν και εκείνοι που πίστεψαν ότι με κυβέρνηση Τσίπρα θα παίρναμε πίσω τη δημόσια περιουσία που βρίσκεται υπό εκποίηση. Ιδού η σχετική κυβίστηση: «Πήγα χτες στον ΟΣΕ και μίλησα στους εργαζομένους και με ρώτησαν: “Αν ιδιωτικοποιηθεί, τι θα κάνετε; Θα το πάρετε πίσω;” Και τους απάντησα: “Αν σας έλεγα, λοιπόν, ότι ξέρετε -μη στεναχωριέστε- αν ιδιωτικοποιηθούν, εμείς είμαστε εδώ, θα τα πάρουμε πίσω. Αυτό θα σήμαινε ότι και εσείς θα πρέπει να δώσετε αγώνες και να διατηρήσετε τον δημόσιο χαρακτήρα”. Αν παρθούν κάποιες αποφάσεις, όπως αυτές που ετοιμάζονται να πάρουν τώρα για τον ΟΠΑΠ, για τα δίκτυα, για τα δίκτυα του ΟΣΕ, για τα δίκτυα του αερίου, για την ΕΥΔΑΠ, για το νερό, που είναι και θέμα δημόσιας υγείας, δεν θα είναι η ίδια ευκολία μιας κυβέρνησης να ακολουθήσει μια άλλη στρατηγική. Θα ναι πολύ πιο δύσκολο. Μας δυσκολεύουν αυτές οι εξελίξεις, μας δυσκολεύουν αφάνταστα».

Ηθικόν δίδαγμα: Ταλεντάρα στη ρυθμική γυμναστική και ο σύντροφος Αλέξης!


Παναγιώτης Λιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου