Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ο θίασος της Βουλής με Τσίπρα και Βενιζέλο να τσακώνονται


To έχουμε ξαναγράψει και παλιότερα. Όταν γίνονται σημαντικές συνεδριάσεις στη Βουλή και μιλάνε οι πολιτικοί αρχηγοί ο Σαμαράς πρέπει να το… γλεντάει. Αφήνει τον Τσίπρα και το Βενιζέλο να τρώγονται και το απολαμβάνει. Όχι γιατί είναι «κακός άνθρωπος» αλλά γιατί οι άλλοι δύο είναι οι κλασικές περιπτώσεις πολιτικάντηδων από δυο διαφορετικές πλευρές.
Ο μεν Τσίπρας προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι μεγάλος και δεν είναι πρόεδρος του 15μελούς ο δε Βενιζέλος προσπαθεί κι αυτός να αποδείξει ότι παραμένει αρχηγός ενός μεγάλου κόμματος αλλά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια αποτυχία.
Αν διαβάσει κανείς τις ομιλίες των δύο θα καταλάβει ότι το επίπεδο έχει πέσει πολύ χαμηλά.  Διαβάστε για να καταλάβετε:
- Ο Τσίπρας εγκάλεσε την κυβέρνηση για ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας και υποστήριξε
πως οι επιλογές της για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, συνιστούν συνειδητή επιστροφή στην εποχή των «πιστοποιητικών πολιτικών φρονημάτων». «Δεν θέλετε να εξυγιάνετε το δημόσιο τομέα. Θέλετε να τον διαλύσετε και να τον γυρίσετε στη σκοτεινή μετεμφυλιακή εποχή του πιστοποιητικού των πολιτικών φρονημάτων. Τότε ήταν απαραίτητο για να μπεις στο Δημόσιο και τώρα για να μην απολυθείς» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα. Ο υπερασπιστής των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή των ψήφων που τόσα χρόνια στήριζε το ΠΑΣΟΚ, μιλά για το Δημόσιο αλλά κουβέντα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Ο αποτυχημένος «Ανδρέας του 2013» αγκαλιάζει τους δημοσίους υπαλλήλους, λες και μόνο αυτοί είναι η Ελλάδα. Και που τα είδε τα πιστοποιητικά φρονημάτων ο κ. Τσίπρας; Τα γνώρισε ποτέ; Γιατί δε ρωτάει τους Πασόκους που έχει δίπλα του για το τι σημαίνει Κλαδική και πρασινοφρουροί.
Και πάμε και στα οικονομικά που γνωρίζει: «Απ’ τη μια μιλάτε για πρωτογενές πλεόνασμα και απ’ την άλλη λέτε πως αν δεν πάρουμε τα δάνεια, δεν θα έχουμε λεφτά για συντάξεις. Και διαρκώς υπερηφανεύεστε πως πήραμε το μεγαλύτερο δάνειο στην Ιστορία – το μοναδικό κούρεμα που αύξησε το χρέος αντί να το μειώσει και κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν μιλάτε για τον μεγάλο κίνδυνο που έρχεται από τα διαλυμένα ταμεία – τον κίνδυνο κατάρρευσης των συντάξεων. Το σχέδιο όμως, το έχετε έτοιμο: Να περάσουν όλοι σε ένα ταμείο με συντάξεις πείνας».
Δηλαδή σύμφωνα με τον μεγάλο οικονομολόγο το ότι κάναμε για ένα μήνα πλεόνασμα αυτό σημαίνει ότι μπορούσε να πληρώσουμε 2 δις ευρώ το μήνα για συντάξεις και μισθούς; Είναι τόσο άσχετος ή τόσο επικίνδυνος; Αν δεν παίρναμε τα δάνεια θα είχαν ήδη διαλυθεί τα Ταμεία, θα ήταν πολύ χειρότερα απ’ ότι σήμερα.
«Την ίδια στιγμή που ψάχνετε να βρείτε λεφτά για τις συντάξεις ψάχνετε να ξεπουλήσετε τον ΟΠΑΠ. Όχι μόνον δεν θα υπάρξει ασυλία για όσους παραβιάζουν τους νόμους και επιβαρύνουν το δημόσιο συμφέρον, αλλά πολύ σύντομα, όταν ο λαός δώσει εντολή σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, θα βρούμε τρόπους να αποκαταστήσουμε τη ζημιά. Θα αποκαταστήσουμε τη ζημιά του Δημοσίου, φορολογώντας όσο πρέπει τους επιτήδειους. Θα επαναφέρουμε τα κέρδη στο Δημόσιο για να στηρίξουμε την οικονομία. Πρώτα οι συντάξεις και οι ανάγκες του λαού, και μετά τα κέρδη των φίλων και των κολλητών!».
Τι θα κάνει δηλαδή ο Τσίπρας; Πώς θα αποκαταστήσει τη ζημιά; Και γιατί όλο το παραπάνω μας θυμίζει το «λεφτά υπάρχουν;» Αν είναι άδεια τα ταμεία όπως λέει και αν δεν πάρει τα δάνεια, από πού θα πληρώσει τις συντάξεις; Θα του τα δώσει… ο Μαδούρο; Έλεος πια με τον άκρατο λαϊκισμό.
Και στο τέλος ο κ. Τσίπρας μας είπε και το όραμά του για τον ευρωπαϊκό Νότο. «Να ποια είναι η εναλλακτική, το «άλλο σχέδιο» που μας ζητάτε απέναντι στα σχέδια της υποταγής και της διάλυσης: Οι λαοί, οι αγώνες, η ενότητά τους είναι το άλλο σχέδιο. Εμείς στο λαό θα δεσμευτούμε, να ξεκινήσουμε μια μεγάλη σύγκρουση για την ανατροπή του μνημονιακού εφιάλτη. Δεσμευόμαστε πως δεν θα υποχωρήσουμε, πως δεν θα αποτύχουμε, πως θα πετύχουμε την ενότητα των λαών του Νότου. Όταν οι λαοί θέλουν, και δυνατότητα διαπραγμάτευσης υπάρχει, και η ακύρωση των Μνημονίων υπάρχει, και το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα σταματήσει την καταστροφή».
Σήμερα, λοιπόν, ο Τσίπρας είπε ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο, θα το πολεμήσει. Αύριο είναι μια άλλη μέρα, ίσως απλά το… αναστείλει.
Και πάμε στον Βενιζέλο: Επιτέθηκε όπως αναμενόταν στον Τσίπρα, διότι από εκεί χάνει ψήφους. Τον κατηγόρησε για λαϊκισμό, δημαγωγία, αντιφατικό λόγο και ανευθυνότητα, ενώ ταυτοχρόνως υπεραμύνθηκε των προτάσεων του κόμματός για την ανάσχεση της ανεργίας και την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μας κάνει χάρη κανείς υπουργός, αλλά πρόκειται για πολιτική συμφωνία των αρχηγών των κομμάτων». Σαφής η αιχμή του στον Στουρνάρα. Αλλά σκεφτείτε: Μιλάει ο αρχιδημαγωγός και χαρακτηρίζει όλους τους άλλους λαϊκιστές. Μα άκρατος λαϊκισμός δεν ήταν η υπόθεση με τον ΦΠΑ;
«Σήμερα τον είδα, αριστερό, ριζοσπάστη και θυμωμένο. Ποια είναι η αιτία του θυμού του; Είναι πως διαβλέπει την προοπτική εξόδου από την κρίση μέσα σε μια νευρική Ευρώπη που είναι έτοιμη για εσφαλμένες επιλογές» ανέφερε και προσέθεσε πως ο κ. Τσίπρας είναι αιχμάλωτος μιας αξεπέραστης αντίφασης της ίδιας της παράταξής του η οποία δεν μπορεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε μια ευρωπαϊκή προοπτική προοδευτική φιλολαϊκή και μια στρατηγική που είναι ειλικρινής και έντιμη όπως αυτή του ΚΚΕ που λέει ότι δεν μπορείς να λες το κραυγαλέα ψέμα ότι θα είμαι μέσα στο ευρώ και εκτός Μνημονίου. Ακόμη είπε πως μέσα στις φαντασιώσεις του κ. Τσίπρα είναι «να είναι και Τσάβες και Γκρίλο μέσα στην Ελλάδα».
Εδώ δεν έχει άδικο, πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά το θέμα είναι το πρόσωπο που τα λέει.
«Στο ΠΑΣΟΚ ακολουθήσαμε με λάθη, παραλείψεις, νευρικότητες σταθερή γραμμή ευθύνης με κόστος. Κι έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να θέτουμε θέματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος ο οποίος είπε πως θα πετύχει την υλοποίηση του μέτρου ενιαίου φόρου στα ακίνητα, θέτει το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση πριν την τουριστική περίοδο και αναδεικνύει τα μέτρα για την ανάσχεση της ανεργίας. «Δεν μας κάνει χάρη κανείς υπουργός. Πρόκειται για συμφωνία των κομμάτων. Και βασίζεται σε εφαρμογή πολιτικών. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζει. Προστατεύει την σχέση της κυβέρνησης με την αγορά. Είναι σημαντικό που υιοθετήθηκε η τροπολογία μας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Είναι να τρελαίνεσαι. Όλα αυτά τα πέτυχε ο Βενιζέλος; Αυτό δεν είναι λαϊκισμός; Κι από την άλλη, ας πάψει να ασχολείται με τον Στουρνάρα. Ήταν κι αυτός κάποτε υπουργός Οικονομικών και διέλυσε τη χώρα. Δε μπορεί να το παίζει τώρα τιμητής.
Συμπερασματικά: Τσίπρας και Βενιζέλος συγκροτούν ένα θίασο που τελικά μόνο το γέλιο προκαλεί. Και οίκτο, για διαφορετικό λόγο για τον καθένα.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου