Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Βοστόνη: Νεκρός ο ένας ύποπτος, ανθρωποκυνηγητό για τον δεύτερο


Ο ύποπτος για τις επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστώνης που έχει συλληφθεί είναι νεκρός, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Επιβεβαιώνοντας τον θάνατο ενός από τους δύο υπόπτους για τις επιθέσεις της Βοστώνης στον λογαριασμό του στο Twitter ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστώνης Εντ Ντέιβις προειδοποιεί: «Ένας άλλος διαφεύγει, οπλισμένος και επικίνδυνος. Πιστεύουμε ότι είναι τρομοκράτης και ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που ήρθε εδώ για να σκοτώσει» αναφέρει η αστυνομία.

Όπως ανακοίνωσε, κατά την καταδίωξή τους οι δύο ύποπτοι επιτέθηκαν με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε την καταδίωξη των δύο υπόπτων.
Η αστυνομία της Μασαχουσέτης πραγματοποιεί έρευνα για τον δεύτερο στο Watertown, περιοχή της Βοστώνης, καλώντας τους κατοίκους να μην ανοίγουν τις πόρτες τους, λόγω της «ρευστότητας της κατάστασης». Ζήτησε επίσης από τους κατοίκους της πόλης «να παραμείνουν μακριά από τα παράθυρα» των σπιτιών τους και «να μην ανοίγουν την πόρτα τους», για όσο συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση.
reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου