Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ο Α. Τσίπρας μπέρδεψε την μεσογειακή διατροφή με την Μεσογειακή Άνοιξη


Μετά τη μεσογειακή σαλάτα και τη μεσογειακή διατροφή έχουμε τώρα και την… μεσογειακή Άνοιξη του κ. Τσίπρα. Ο οποίος τολμά να συγκρίνει την Αραβική Άνοιξη, τους εγκληματίες δικτάτορες όπως ο Καντάφι, ο Μουμπάραγκ και ο Ασαντ με την Ελλάδα.
Τολμά ο ΣΥΡΙΖΑ να προσαρμόζει την επανάσταση των λαών με το Μνημόνιο και από την Πορτογαλία όπου πήγε να πάρει λίγη… μυρωδιά από τα «γαρίφαλα» της εκεί επανάστασης να κάνει λόγο για δημοκρατική αλλαγή σε όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.
Αν καταλαβαίνουμε καλά από το πνεύμα του, οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλική όταν αυτή σχηματιστεί, δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένες και πρέπει να ανατραπούν για να έρθει στο προσκήνιο η δημοκρατία που ο ίδιος εκτιμά ότι εκπροσωπεί.
Έχουμε στην Ελλάδα ή τις άλλες μεσογειακές χώρες κάποιου είδους Χούντα που ο κ. Τσίπρας ονειρεύεται να ανατρέψει και να φέρει τη δική του Άνοιξη; Αν αυτό δεν είναι αμετροέπεια της νιότης είναι βαθιά προσβολή της δημοκρατικής διαδικασίας των εκλογών. Αυτό που εξέλεξαν κυβερνήσεις
για να κυβερνήσουν κι όχι για να κάνουν επαναστάσεις σαν κι αυτές που ο ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται.
Μιλά για δημοκρατικές αλλαγές φέρνοντας ως παράδειγμα την Πορτογαλία τονίζοντας:  «Πριν από τριάντα εννιά χρόνια η δημοκρατία επέστρεψε στην Πορτογαλία. Λίγο μετά, επέστρεψε στην Ισπανία. Σήμερα, τριάντα εννιά χρόνια μετά, χρειάζεται μια μεγάλη, ριζική αλλαγή στον ευρωπαϊκό Νότο», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε, ότι είναι ανάγκη να επιστρέψει η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή κάνοντας λόγο για μια «νέα Μεσογειακή Άνοιξη, που θα διώξει τα βάρη της λιτότητας από τους λαούς, θα βγάλει τους λαούς από αυτό τον ολισθηρό και αδιέξοδο δρόμο των μνημονίων και θα ξαναφέρει τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή».
«Αυτό που χρειάζεται είναι να βγούνε στο προσκήνιο, όχι μόνο τα κόμματα της αριστεράς του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και τα κοινωνικά και λαϊκά κινήματα σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο. Όπως στην Ελλάδα, έτσι, πολύ σύντομα, στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ενδεχομένως και στην Ιταλία, να ωριμάσουν οι συνθήκες για μεγάλες πολιτικές αλλαγές. Για μια μεγάλη, δημοκρατική αλλαγή που θα φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες των λαών».
Όλα αυτά ο κ. Τσίπρας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα λέει έξω από την Ελλάδα παρ’ ότι εκπροσωπεί τη χώρα του στο εξωτερικό. Παρουσιάζει μια Ελλάδα ανελεύθερη, που κάποια κυβέρνηση (η οποία παρεμπιπτόντως έχει την πλειοψηφία) έχει εγκαθιδρύσει μια δικτατορία κι ότι ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει.
«Ενωμένοι θα βάλουμε ένα τέλος στη συντηρητική, νεοφιλελεύθερη Νέα Τάξη της οικονομικής εξαθλίωσης, της καταστροφής και της φτώχειας  που μας επιβάλλεται στο όνομα της σωτηρίας των χωρών μας. Ενωμένοι θα πολεμήσουμε τη λιτότητα και έτσι θα νικήσουμε». Και τόνισε ότι «σύντομα οι χώρες μας θα γίνουν και πάλι παραδείγματα για τη μετάβαση από τη λιτότητα στη δημοκρατία».
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι όταν ο ευρωπαϊκός Νότος είναι ενωμένος, «είναι πιο δυνατός από την κυρία Μέρκελ και τους συμμάχους της» και προσέθεσε: «αν η κάθε χώρα, ως ξεχωριστή οντότητα, έχει μικρή βαρύτητα για το σύνολο της Ευρωζώνης, δηλαδή είναι συστημικά ασήμαντη, μαζί και ενωμένοι οι λαοί μας μπορούμε να γείρουμε προς το μέρος μας την πλάστιγγα της πολιτικής ισχύος στην Ευρώπη. Περάσαμε διαδοχικά την πόρτα της λιτότητας. Θα βγούμε όλοι μαζί».
Τα έχουμε πει κι εμείς αυτά κ. Τσίπρα πριν από εσάς. Κανείς δε θέλει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Μέρκελ. Αν δεν υπάρξουν ευρύτερες συμμαχίες μην έχετε ελπίδα ότι θα αλλάξει αυτή η πολιτική. Αλλά σίγουρα δε θα δημιουργηθούν συμμαχίες με τη δική σας παρουσία στο πολιτικό σκηνικό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε βέβαιος ότι τον επόμενο χρόνο η Ελλάδα θα έχει απαλλαγεί από την τρόικα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση. «Ο λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην εξουσία. Αυτή είναι μια υπόσχεση», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Θα είναι η δική μας μικρή συμβολή στον εορτασμό ενός ιστορικού γεγονότος για την Ευρώπη», αναφερόμενος στην επέτειο των 40 ετών από την επανάσταση των Γαριφάλων, η οποία θα εορταστεί το 2014.
Επομένως, οι προβλέψεις που έκανε πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα είναι κυβέρνηση το 2013 ήταν παραπλανητικές. Θα γίνουν κυβέρνηση του χρόνου για να γιορτάσουν τ40 χρόνια της Πορτογαλικής επανάστασης.
Έχει ξεφύγει εντελώς.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου