Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Φράουλες και αίμα


Το έγκλημα στην Μανωλάδα Ηλείας, είναι φυσικό αποτέλεσμα πολλών άλλων εγκλημάτων, τα περισσότερα από τα οποία τα έχει διαπράξει η ελληνική πολιτεία. Φυσικά το ελληνικό κράτος δεν όπλισε απευθείας το χέρι των δραστών, αλλά μέσω εγκληματικών παραλείψεων, ελλείψεων και ενεργειών του, έστρωσε τον δρόμο και έστησε το σκηνικό για την τελική πράξη του δράματος.
Αρχικά, η ελληνική πολιτεία εγκληματεί τόσο κατά των πολιτών της όσο και κατά των ιδίων των αλλοδαπών, όταν επιτρέπει λόγω πλημμελούς φύλαξης των συνόρων, την είσοδο τόσο πολλών παράνομων μεταναστών στην χώρα.
Κατόπιν, το ελληνικό κράτος διαπράττει ακόμη ένα εγκληματικό ατόπημα, επιτρέποντας σε όλους αυτούς τους παράνομους μετανάστες να ζουν και να κινούνται ανεξέλεγκτα στο εσωτερικό της χώρας, καθώς και να πηγαίνουν προς εργασία όπου τους «καπνίσει», ωσάν η χώρα να ήταν «ξέφραγο
αμπέλι».
Τρίτο έγκλημα που διαπράττει το κράτος, αυτή την φορά δια ελλείψεων και παραλείψεων, αφορά την παντελή σχεδόν απουσία ελέγχων από τα αρμόδια όργανά του, όσον αφορά την νομιμότητα των εργαζομένων στις διάφορες επιχειρήσεις της χώρας (είτε αυτές είναι βιοτεχνικές είτε γεωργικές είτε τουριστικές), καθώς και όσον αφορά την απόδοση από μέρους των επιχειρηματιών που απασχολούν αλλοδαπούς εργάτες των νόμιμων ασφαλιστικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων τους.
Αυτές οι εγκληματικές ενέργειες της πολιτείας, επιβαρύνονται επιπλέον και λογίζονται κακουργηματικού χαρακτήρα, λόγω του γεγονότος πως διαπράττονται σε καιρό οικονομικής κρίσης, με την ανεργία στο αυτόχθον εργατικό δυναμικό να έχει ξεπεράσει το 27%. Ο μύθος (ή έστω η πραγματικότητα) πως οι Έλληνες δεν καταδέχονται να εκτελέσουν αυτές τις «ταπεινές» χειρονακτικές εργασίες, αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος της αδήριτης ανάγκης και τότε, με τόσες εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες εντός της χώρας, οι καταστάσεις μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτες. Είναι φανερό πως οι επιχειρήσεις της αστυνομίας τύπου «ξένιος Ζεύς» δεν είναι αρκετές για να ελεγχθεί το πρόβλημα. Αντίθετα, η αυστηροποίηση της φύλαξης των συνόρων στον Έβρο μοιάζει να αποδίδει. Δεν αρκεί όμως.
Χρειάζονται αυστηρά και καθολικά μέτρα με πολύ βαριές ποινές, κυρίως για τους ντόπιους που νοικιάζουν καταλύματα, κρύβουν ή απασχολούν στην δούλεψή τους παράνομους μετανάστες. Ακόμη και για τους πελάτες των παράνομων εμπόρων του δρόμου, των εμπόρων της σάρκας και επίσης για τους εμπόρους της παιδικής δυστυχίας στα φανάρια και τις διασταυρώσεις των μεγαλουπόλεων. Εκεί βρίσκεται το κλειδί της αντιμετώπισης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, στην τιμωρία των ντόπιων και των δουλεμπόρων, οι οποίοι επωφελούνται με οποιονδήποτε τρόπο από την ύπαρξή τους. Μόνο τότε θα αναγκαστούν οι ίδιοι οι μετανάστες από μόνοι τους να ζητήσουν την επαναπροώθησή τους στις χώρες προέλευσής τους, όταν αντιληφθούν πως ακόμη και η διαμονή τους, η μετακίνησή τους και κυρίως, η μαύρη εργασία τους στην χώρα μας  είναι πια σχεδόν αδύνατη.
Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό, την τακτική αυτή εφαρμόζουν σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Κάτι τέτοιο απαιτεί όμως την συνεργασία της πλειοψηφίας των πολιτών και την παροχή κάθε είδους διευκόλυνσης και απαραίτητης πληροφορίας προς τις διωκτικές αρχές. Όταν συγκαλύπτουμε έναν συμπατριώτη μας που παρανομεί απασχολώντας παράνομους μετανάστες, ίσως του στρώνουμε τον δρόμο αργότερα να σηκώσει την καραμπίνα και να τους πυροβολήσει κιόλας, όπως τα ανθρωποειδή της Μανωλάδας.
Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, πρέπει όλοι μας να το καταδικάσουμε δηλώνοντας τον αποτροπιασμό μας. Ας μην χάνουμε όμως και το μέτρο, πρόκειται για ένα στυγνό έγκλημα με ιδιαίτερα ομολογουμένως χαρακτηριστικά, αλλά τίποτε παραπάνω. Δεν μπορεί να χαρακτηρίσει συλλήβδην τους κατοίκους μιας ολόκληρης περιοχής, ούτε και να αποτελέσει αφορμή για υπερβολικές οριζόντιες προς την τοπική κοινωνία αντιδράσεις, όπως μποϊκοτάζ και άλλα τέτοια φαιδρά. Πρόκειται για έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου και η Ελληνική Αστυνομία, καλείται με κάθε μέσο να πράξει το καθήκον της και να οδηγήσει στην  Δικαιοσύνη τους ενόχους, χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσον που διαθέτει. Οι άνθρωποι αυτοί θα λογοδοτήσουν στον φυσικό τους δικαστή και θα τιμωρηθούν όπως το δίκαιό μας επιτάσσει, αναλόγως της βαρύτητας της πράξης τους. Οποιαδήποτε άλλη σπέκουλα πάνω σε αυτό το γεγονός, δεν περιποιεί τιμή για την κοινωνία μας. Οι «προοδευτικούρες» που άρχισαν τους θρήνους, τους κοπετούς και τις επαίσχυντες γενικεύσεις, θα πρέπει να σκεφτούν πως ο αντιρατσισμός και ο αντιφασισμός δεν είναι αλά καρτ, αλλά έχουν εφαρμογή προς κάθε κατεύθυνση. Στην περίπτωσή μας στον ντόπιο πληθυσμό της περιοχής αυτής της χώρας μας, και ειδικότερα στον κλάδο των φραουλοπαραγωγών, που δεν είναι δυνατόν να διασύρεται συλλήβδην στο όνομα ατομικών εγκληματικών πράξεων που διώκονται ήδη αρμοδίως.
Akenaton             
ΥΓ. Ευθύνη φέρει κατά την γνώμη μου και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση που επιτρέπει την εφαρμογή λανθασμένων πολιτικών αποφάσεων που σε βάθος χρόνου έχουν αποδειχθεί καταστροφικές για τις περιφερειακές χώρες υποδοχής λαθρομεταναστών και κυρίως για την χώρα μας που αντιμετωπίζει επιπλέον το πρόβλημα της κακόπιστης γείτονος, της Τουρκίας. Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να αλλάξουν όσο υπάρχει ακόμη χρόνος (υπάρχει αλήθεια;) και πριν η κατάσταση γίνει εκρηκτική και μεταδοθεί ως ανεξέλεγκτη πυρκαγιά και στις σχετικά «ασφαλισμένες» χώρες τους ευρωπαϊκού κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου