Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

«Χαιρετίσματα» από τις ΗΠΑ!

Και πάλι αναμένεται να απουσιάσει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου από την Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, αφού ο πρώην πρωθυπουργός επιλέγει τη διαμονή στις ΗΠΑ από την αυτοπρόσωπη παρουσία στη Βουλή.

Επιμένοντας στην απαξιωτική στάση απέναντι στον θεσμό της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής και φοβούμενος προφανώς να καθίσει απέναντι στα μέλη της Επιτροπής ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να αποστείλει στην Επιτροπή νέο υπόμνημα, το οποίο ωστόσο δεν θα μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης αλλά θα προσπαθεί με πειστικό λόγο να εξηγήσει για ποιον λόγο αρνείται να παραστεί αυτοπροσώπως στην Επιτροπή.

Από εκεί και πέρα πάντως, και παρά την επιμονή της κυρίας Κωνσταντοπούλου ότι «δεν είναι και
τόσο απλό να μην έρθει ο κ. Παπανδρέου στην Επιτροπή», η πλειοψηφία της Προκαταρκτικής (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ.) δεν φαίνεται διατεθειμένη να τραβήξει στα άκρα (π.χ. αίτημα άρσης ασυλίας) το θέμα του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα πάντως με το πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου, τα μαθήματα στο Κολούμπια ολοκληρώνονται στις 22 Απριλίου, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 7-10 Μαΐου, θα βρεθεί στον ναό του τζόγου, στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο «Bellagio» του Λας Βέγκας, όπου θα πραγματοποιηθεί συνέδριο παρουσία δεκάδων κερδοσκόπων.

Κατά τα λοιπά, η Επιτροπή φαίνεται ότι οδεύει ολοταχώς προς αναστολή εργασιών αναμένοντας το πόρισμα του ΣΔΟΕ. Ετσι δεν αποκλείεται ίσως ακόμα και μετά τη σημερινή συνεδρίαση ο κ. Μαρκογιαννάκης να ανανεώσει το ραντεβού για το… καλοκαίρι, αφού το πόρισμα δεν αναμένεται πριν από τις 10 Ιουνίου.

Χθες πάντως από την Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Μαρκογιαννάκης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η επιτροπή να συντάξει πόρισμα χωρίς να έχει στα χέρια του τα στοιχεία του ΣΔΟΕ. «Ο χαρακτηρισμός μιας πράξης ως πλημμέλημα ή κακούργημα για τη νόθευση εξαρτάται από το ύψος του οφέλους ή της ζημίας που προκάλεσε εκείνος που το διέπραξε. Θα ήταν τραγέλαφος να υπάρξει παραπομπή για πλημμέλημα. Τώρα κάποιοι με αποκαλούν πατριάρχη του κουκουλώματος. Αν δεν περίμενα το πόρισμα του ΣΔΟΕ, θα με αποκαλούσαν Πάπα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου