Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

«Σχέδιο Τσίπρα» για κατάρρευση της οικονομίας καταγγέλλει η ΝΔ-Τον κατηγορεί ότι θέλει να τρομοκρατήσει τους καταθέτες

Eπίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ακύρωση της συγχώνευσης ΕΤΕ - Eurobank, εξαπέλυσε η ΝΔ κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «θέλει οι ελληνικές τράπεζες να δοθούν χάρισμα στους δανειστές» και ότι «το σχέδιό του είναι να καταρρεύσει η οικονομία για να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή».

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος μιλώντας για τις τράπεζες είπε ότι «για εμάς, όποιος βάζει τα λεφτά, πρέπει να έχει και τα κλειδιά», η ΝΔ αναφέρει πως «στην προσπάθειά του να τρομοκρατήσει, για μία ακόμη φορά, τους Έλληνες καταθέτες, ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος Παπαδημούλη, απαιτεί απροκάλυπτα οι ελληνικές τράπεζες να δοθούν χάρισμα στους δανειστές!» και τονίζει: «Προφανώς στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάλαβαν πόσο κακό έκαναν στην Κύπρο!».

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει με προσωπική επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο καταλογίζει σχέδιο κατάρρευσης της οικονομίας.

«Το σχέδιο του κ. Τσίπρα είναι ένα: Να τρομοκρατήσει τους πολίτες, για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, ώστε να καταρρεύσει η οικονομία, για να μπορεί να πανηγυρίζει μετά πάνω στα ερείπια και να οδηγήσει τη χώρα στη αγαπημένη του δραχμή μήπως και προλάβει τον κ. Αλαβάνο. Αυτό δεν θα του το επιτρέψει ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση. Περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει άμεσα εάν ταυτίζεται με τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου. Αν όχι, τότε η διαγραφή του κ. Παπαδημούλη είναι η μόνη έντιμη απάντηση» σχολιάζει η ΝΔ.

Οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη έχουν ως εξής:

«Ανετράπη μία εξέλιξη, η συγχώνευση Εθνικής - Eurobank, για την οποία η κυβέρνηση μέχρι χθες μας διαβεβαίωνε ότι είναι εξασφαλισμένη και δρομολογημένη. Για μια ακόμη φορά, δηλαδή, επιβεβαιώνεται ότι τελικά γίνεται αυτό που θέλει η τρόικα.

» Αυτό δείχνει ότι και η κυβέρνηση έχει προσχωρήσει στην τακτική του 'ναι σε όλα', αλλά και ότι η προετοιμασία για τη συγχώνευση δεν ήταν τόσο καλή όσο μας έλεγαν οι διοικήσεις των τραπεζών.

» Μέσα από αυτήν την εξέλιξη, μεγαλώνει ο κίνδυνος οι τράπεζες αυτές να περάσουν, μέσω του ΤΧΣ, σε ξένα χέρια έναντι πινακίου φακής, όταν θα ξαναπουληθούν, τη στιγμή που τα λεφτά για την ανακεφαλαιοποίησή τους τα βάζει ο ελληνικός λαός. Είναι ορατός λοιπόν ο κίνδυνος ολοκληρωτικού αφελληνισμού του τραπεζικού μας συστήματος, το οποίο είναι ήδη πλήρως ιδιωτικοποιημένο.

»Ο αφελληνισμός της Εθνικής, για παράδειγμα, που είναι η μεγαλύτερη τράπεζα, θα κάνει τέτοια ζημιά στην ανάπτυξη, που ακόμη δεν είμαστε σε θέση να συνειδητοποιήσουμε. Οι τράπεζες πρέπει να περάσουν σε δημόσιο έλεγχο.

» Για εμάς, όποιος βάζει τα λεφτά, πρέπει να έχει και τα κλειδιά. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αφού οι τράπεζες λειτουργούν ουσιαστικά με δημόσιο χρήμα, πρέπει να περάσουν σε δημόσιο έλεγχο -σε καμία περίπτωση κομματικό- υπό τη διοίκηση ικανών ανθρώπων, που θα τις χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο ανάπτυξης και θα συμβάλλουν στον τερματισμό της ύφεσης και της έλλειψης ρευστότητας».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου