erdΜεγάλο θέμα δημιουργείται από  δηλώσεις του γνωστού διεθνώς Γάλλου τραγουδιστή Σαρλ Αζναβούρ, ο οποίος έχει τοποθετηθεί πρέσβης της Αρμενίας στην Ελβετία και μόνιμος αντιπρόσωπος της Αρμενίας στο γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.  Ο Σαρλ Αζναβούρ είπε  σε τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε  στην Ελβετία πως σε συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό , στο πλαίσιο των επαφών για την επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με την Αρμενία, τον άκουσε να λέει τη φράση «μισώ τους Αρμένιους και τους Έλληνες».
Από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση με δηλώσεις του εκπροσώπου του κ  κ. Levent Gümrükçü, με την  οποία επιχειρεί με ανατολίτικη κουτοπονηριά να αντικρούσει την  κατηγορία του Αζναβούρ.
Συγκεκριμένα όπως την μετέδωσε ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός TRT σε δική του ελληνική
μετάφραση, χρησιμοποιώντας εκ παραδρομής, επίτηδες ή απλά λάθος την λέξη «εμπάθεια» σε ότι, αφορά τις σχέσεις Τουρκίας με Ελλάδα και Αρμενία. Όπως και να έχουν τα πράγματα, γλώσσα λανθάνουσα…
Διαβάστε: 
«Δεν καταλάβαμε σε τι οφείλεται ο εν λόγω ισχυρισμός του Σαρλ Αζναβούρ. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτήν την αβάσιμη και δίχως νόημα κατηγορία. Ο τουρκικός λαός έχει μια μακρά εμπειρία συμβίωσης με τον αρμενικό και τον ρωμαίικο λαό. Τονίζουμε πάντα ότι είναι λάθος να αποκομίζουμε έχθρα από την ιστορία.
Από την άλλη αντιμετωπίζουμε θετικά το γεγονός ότι αναπτύσσει ιδέες και κάνει προτάσεις για την εξομάλυνση των Τούρκο-Αρμενικών σχέσεων ο Σαρλ Αζναβούρ, όντας ένας παγκοσμίου φήμης άνθρωπος της τέχνης και διανοούμενος. Αν και δεν συμφωνούμε με κάποιες διαπιστώσεις του, πιστεύουμε ότι ο διάλογος, η εμπάθεια και η δίκαιη μνήμη είναι η σωστή μέθοδος για να κατανοήσουν οι δυο λαοί καλύτερα ο ένας τον άλλον, για να γίνουν καλύτερα αντιληπτά τα ιστορικά γεγονότα και για να οικοδομηθεί ένα ειρηνικό κοινό μέλλον.»
Στην Τουρκία για να μείνει κάποιος καιρό ηγέτης, σχολιάζουμε εμείς, οφείλει όχι μόνο να τρέφει αισθήματα μίσους για λαούς, όπως οι αλλόδοξοι Έλληνες και Αρμένιοι, αλλά και να το δείχνει με κάθε ευκαιρία! Αλλιώς το παρακράτος παρεμβαίνει (βλ. Οζάλ). Για τον ελληνοποντιακής καταγωγής Ερντογάν ισχύει ο κανόνας του γενιτσαρισμού. Ο γενίτσαρος μισεί την πραγματική καταγωγή του περισσότερο από ό,τι  ο γηγενής Τούρκος τον « Ρωμιό». 
pygmi.gr