Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Βλάβη ο «Ταξιάρχης», αναπληρωματικό το Aqua Maria

Βλάβη ο «Ταξιάρχης», αναπληρωματικό το Aqua MariaΝέο περιστατικό βλάβης, μηχανικής αυτή τη φορά, παρουσιάζει το πλοίο «Ταξιάρχης». Το πλοίο ήρθε στην Καβάλα το Σάββατο. Δε μπόρεσε όμως ν΄ αναχωρήσει την Κυριακή, λόγω μηχανικής βλάβης.
Την Κυριακή το μεσημέρι κατέπλευσε για να το αντικαταστήσει το πλοίο Aqua Maria, που εξυπηρέτησε την αυξημένη κίνηση στο λιμάνι της Καβάλας, λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας. Το Aqua Maria ακολούθησε το γνωστό δρομολόγιο, Καβάλα – Λήμνος – Άγιος Ευστράτιος – Λαύριο.
Το πλοίο «Ταξιάρχης» αναχώρησε άδειο για το Λαύριο, προκειμένου να διορθώσει τη βλάβη, που αντιμετωπίζουν οι μηχανές του.
Το πλοίο Aqua Maria ξεκίνησε από τον Πειραιά το Σάββατο, γνωρίζοντας ότι το «Ταξιάρχης» δε
μπορεί να εκτελεί δρομολόγια, έστω προσωρινά.
Μεθαύριο Τετάρτη, ημέρα απεργίας και των ναυτικών, δε θα γίνει δρομολόγιο προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου από το λιμάνι της Καβάλας. Κανονικά το πλοίο «Ταξιάρχης» πρέπει να έρθει στο λιμάνι της Καβάλας, αύριο Μεγάλη Τρίτη. Δεν ξέρουμε όμως αν θα συμβεί αυτό λόγω των τεχνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Με λίγα λόγια η συγκοινωνία από την Καβάλα προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου τη Μεγάλη Εβδομάδα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Κανείς δεν ξέρει ποια δρομολόγια θα γίνουν και κυρίως πότε θα γίνουν αυτά.
Οι ανακοινώσεις του Λιμεναρχείου Καβάλας και γι΄ αυτό το θέμα, είναι οι ακόλουθες:

-Μετά τον καθυστερημένο κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Ν.Μ.36 στο λιμάνι της Καβάλας διενεργήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη λόγω υπερθέρμανσης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης του και προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου