Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Αλήθειες και ψέματα της Πρωταπριλιάς

Μέρα που ’ναι, με τους απανταχού ψεύτες και τσαρλατάνους ανά την Ευρώπη να γιορτάζουν την 1η Απριλίου, κι εδώ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια θα μπορούσε να γίνει ακόμη και… εθνική εορτή. Το τι ψέμα ακούσαμε τόσο καιρό από πολλούς και το τι αλήθειες έχουν αποκρυβεί δε λέγεται.
Η Πρωταπριλιά είναι ίσως μια ευκαιρία να αντιληφθούμε ότι μόνο με μεγάλες αλήθειες από εδώ και πέρα μπορεί να σωθεί η χώρα. Διότι το πρώτο και μεγαλύτερο ψέμα είναι ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Αντιθέτως, ο κίνδυνος είναι μεγάλος και το δράμα της Κύπρου το απέδειξε. Όλοι φοβόντουσαν το ατύχημα, κι αυτό που έγινε στην Κύπρο ήταν καραμπινάτο ατύχημα. Αν και τα μεγέθη είναι μικρά, η βόμβα που έσκασε έχει κάνει βαθιά ρωγμή στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Κι αν θέλουμε να πούμε πράγματι αλήθειες τότε η πρώτη είναι ότι η Ευρώπη έχει καταρρεύσει ως μια ένωση χωρών που βοηθά η μία την άλλη και βρίσκουν καταφύγιο οι
πιο αδύναμοι.
Στα καθ’ ημάς, έχουν ακουστεί πολλά ψέματα αλλά και πολλές αλήθειες από όλα τα πολιτικά κόμματα. Αν, ωστόσο, θέλουμε να πάμε παρακάτω, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση οφείλουν να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας. Για το μέλλον της χώρας, την ανάπτυξη, το ευρώ αλλά και για την ικανότητά τους να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα. Διότι από άχρηστους έχει γεμίσει ο τόπος.
Πρωταπριλιά σήμερα, όμως, πρέπει να μην ξεχνάμε ένα δόγμα: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια ή αλλιώς «Το ψέμα βγάζει λουλούδια, αλλά δεν βγάζει καρπούς».
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Είναι αλήθεια ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν είναι πλέον νέα. Έχει σχεδόν 10 μήνες ζωής και κάθε προσπάθεια δικαιολόγησης των λαθών είναι αν μη τι άλλο αστεία. Επομένως, πρέπει να πάψουν ορισμένα κυβερνητικά στελέχη να λειτουργούν ως «ερασιτέχνες» την ώρα που καίγεται ο τόπος. Και είναι αλήθεια ότι κάποιοι υπουργοί αλλά και ανώτατα στελέχη της κρατικής μηχανής κοιμούνται ακόμη με τα τσαρούχια.
Είναι ψέμα ότι η κυβέρνηση κατέρρευσε τον Μάρτιο, όπως προέβλεπε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο χέρι της δε είναι να μακροημερεύσει και δε πάει να φωνάζει ο Τσίπρας. Από την άλλη, όμως, είναι αλήθεια ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο κι αύριο μπορεί ένα θέμα να ρίξει την κυβέρνηση και να επικρατήσει χάος. Αυτό κανείς δεν πρέπει να το ξεχνά.
Είναι αλήθεια ότι και η προηγούμενη και η παρούσα κυβέρνηση μας είπε ψέματα. Με πρώτο και καλύτερο ότι θα βγούμε στις αγορές, θα υπάρξει ανάπτυξη, θα ανασάνει ο κόσμος και άλλα τέτοια. Είναι αλήθεια ότι η χώρα συνεχίζει να βουλιάζει, είτε επειδή η συνταγή είναι λάθος είτε επειδή δεν έχουν γίνει πολλά από εκείνα που έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί εδώ και δεκαετίες.
Είναι ψέμα ότι πάνε όλα καλά, και ο προϋπολογισμός, και οι αποκρατικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις. Όποιος το λέει αυτό απλά κοροϊδεύει τον κόσμο που έχει μάτια και βλέπει.
Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του. Αλλά φράγκα δεν έχει και όποιες αποταμιεύσεις έχουν γίνει καπνός ενώ ότι απέμεινε μπήκε στα…στρώματα υπό το φόβο του κουρέματος.
Είναι ψέμα ότι δεν κινδυνεύουν οι όποιες καταθέσεις έμειναν κάτω από 100.000 ευρώ. Στην Κύπρο άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και όσο η Γερμανία θα κάνει κουμάντο στην Ευρώπη κανείς πλέον δε θα κοιμάται ήσυχος.
Είναι αλήθεια ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ένα… ψέμα. Τάζει λαγούς με πετραχήλια, χαρίζει μισθούς και συντάξεις, αγκαλιάζει κάθε φτωχό και καταφρονεμένο αλλά δεν έχει σχέδιο διακυβέρνησης. Είναι αλήθεια ότι αυτοί που βλέπουν εναλλακτική στον Τσίπρα θα καταλάβουν σύντομα πόσο κάλπικοι είναι στην Κουμουνδούρου.
Είναι ψέμα ότι η κυβέρνηση αλλά και η δημοκρατία ολόκληρη δεν κινδυνεύει από τη Χρυσή Αυγή. Αντιθέτως, είναι η μεγάλη αλήθεια ότι αυτά τα καθάρματα απειλούν την ομαλή δημοκρατική λειτουργία της χώρας. Και είναι αλήθεια από την άλλη ότι όσο θα υπάρχει φτώχεια, εξαθλίωση, αδυναμία του κράτους να λύσει προβλήματα όπως το μεταναστευτικό, τόσο οι ορδές των βαρβάρων θα κατουράνε στην πόρτα του καθενός από εμάς. «Αν θέλετε τη συμπάθεια των μαζών, πρέπει να λέτε τα πιο ηλίθια και τα πιο χοντρά ψέματα». Ποιος το είπε αυτό; Το ίνδαλμα του Μιχαλολιάκου, ο Χίτλερ, τον οποίο μιμείται κατά γράμμα.
Είναι επίσης αλήθεια ότι υπάρχει και η άλλη βία. Αυτή που  αποθεώνεται από τους ψευτοαριστερούς επαναστάτες και καλύπτεται ενίοτε κι από τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Όσο δεν υπάρχει γενική κινητοποίηση και καταδίκη τόσο η τρομοκρατία θα κυριεύει τη χώρα και θα αποδεικνύει πόσο ψεύτικο είναι το πολιτικό σύστημα που υπόσχεται την ασφάλεια των πολιτών.
Είναι αλήθεια ότι στην παρούσα κυβέρνηση βλέπουμε, καλώς ή κακώς την τελευταία ευκαιρία. Επειδή, όμως, αυτό το έχουμε ξαναπεί πριν από μήνες, τώρα λέμε ότι η ανοχή έχει τελειώσει. Αν δε γίνει κάτι τους επόμενους 2-3 μήνες θα σωθεί και το καντήλι της χώρας. Και θα τους πάρει και θα μας πάρει ο διάολος όλους.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου