Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Απομακρύνονται 7.000 δημόσιοι υπάλληλοι φέτος

Απομακρύνονται 7.000 δημόσιοι υπάλληλοι φέτος Κοντά σε συμφωνία για την άμεση αποχώρηση 2.000 επίορκων υπαλλήλων και άλλων 5.000 μέχρι το τέλος του έτους βρίσκονται ύστερα από 4ωρη σύσκεψη κυβέρνηση και τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες . Που σημαίνει ότι φέτος θα απομακρυνθούν 7.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ο οποίος αποχώρησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.
Εξερχόμενος του υπουργείου Οικονομικών ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ότι η τρόικα ζήτησε πρόσθετα στοιχεία για τις απολύσεις στο δημόσιο. «Θα τα παράσχουμε άμεσα» είπε χαρακτηριστικά. «Συζητούμε τα τελευταία σημεία. Υπάρχει κοινή στάση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις μας». Ερωτηθείς για τη στάση της τρόικας, ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ότι «δεν ζητήθηκαν νέα στοιχεία, αλλά διευκρινίσεις και τις οποίες θα δώσω». Πρόσθεσε ότι δεν θέλει να προδικάσει την εξέλιξη των συζητήσεων, λέγοντας ότι «άλλωστε εδώ και ενάμισι μήνα γίνονται οι συζητήσεις».

Συνεργάτες του υπουργού τόνισαν ότι δεν μπήκε κανένα νέο θέμα από την πλευρά της τρόικας στο ζήτημα της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο και πολύ περισσότερο δεν απαίτησαν την απομάκρυνση 20.000 υπαλλήλων, όπως ανέφεραν κάποιες πληροφορίες των τελευταίων ημερών. Η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών περιορίστηκε στα όσα έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έναντι των δανειστών της χώρας και σε όσα προέβλεπε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, κάτι που έχει εκπληρώσει η κυβέρνηση, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ μικρή αναφορά έγινε και για το θέμα των επίορκων, για τους οποίους ο κ. Μανιτάκης τους δήλωσε κατηγορηματικά ότι αποτελεί βούληση της κυβέρνησης να τους απομακρύνει χωρίς καθυστερήσεις.
Έντονες ήταν οι διαβουλεύσεις και επικοινωνίες εντός της κυβέρνησης αλλά και ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, προκειμένου να συμμμετάσχει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης στη συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον Γιάννη Στουρνάρα και το οικονομικό επιτελείο.
Σε συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην Αγίου Κωνσταντίνου, ο Φώτης Κουβέλης και ο Αντώνης Μανιτάκης πραγματοποιήθηκε επισκόπηση των θεμάτων που αφορούν στο σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου ενώ στη συνάντηση εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα που έχουν προκύψει από τις απαιτήσεις της τρόικας για άμεσες αποχωρήσεις των «επίορκων» δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Μανιτάκης είχε παραλάβει από την τρόικα γραπτώς τις απόψεις της για άμεση αποχώρηση υπαλλήλων από το Δημόσιο.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου