Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ανοιχτά όλοι 7 Κυριακές και τις άλλες 45 μόνο οι "μικροί" που θέλουν»


 
«Εμείς λέμε 7 Κυριακές του χρόνου να είναι ανοιχτοί όλοι και τις υπόλοιπες 45 Κυριακές, εάν το θέλουν, μπορούν να ανοίξουν οι "μικροί". 

Αν δεν το θέλουν και πιστεύουν ότι θα καταστραφούν, ας μην ανοίξουν». Με τον τρόπο αυτό οριοθέτησε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης την πρότασή του για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων.

«Είναι προφανές ότι η ΝΔ δεν έχει 151 ψήφους στη Βουλή, που χρειάζεται για να περάσει η ρύθμιση. Κάναμε διάλογο με τους κυβερνητικούς μας εταίρους, θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε. 


Ο καθένας τοποθετείται, κρίνεται από την κοινή γνώμη, σε σχέση με το αν οι απόψεις του έχουν μια προστιθέμενη αξία ή δεν έχουν, και στο τέλος θα υπάρξει
μια άποψη που θα επικυρωθεί ή όχι από την πλειοψηφία της Βουλής», πρόσθεσε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα» και σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται για το θέμα από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Σε ότι αφορά τις προωθούμενες ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μόνο περιορισμένες βελτιώσεις στο συμφωνημένο πλαίσιο.

«Βεβαίως στη Βουλή θα συζητήσουμε και εννοείται ότι η Βουλή δικαιούται να τοποθετείται διαφορετικά. Εμείς τώρα θα συνεννοηθούμε με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έτσι και αλλιώς, και χωρίς τρόικα, τέτοιου είδους ρυθμίσεις πρέπει να τυγχάνουν έγκρισης της ΕΚΤ. 

Καταλαβαίνω ότι θα μπορούσαν να γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις, αλλά δεν θέλω να λαϊκίζω, όποιες παρεμβάσεις γίνουν στο πλαίσιο για τις ρυθμίσεις δανείου, θα είναι περιορισμένης κλίμακας. 

Επί 4 μήνες διαπραγματευόμασταν ακριβώς προς την κατεύθυνση του να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη η ομπρέλα προστασίας. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι πανάκεια οι ρυθμίσεις που φέραμε, μπορούν να αντιμετωπιστούν ορισμένες περιπτώσεις, αλλά σε συγκεκριμένα όρια είναι οι παρεμβάσεις αυτές», ανέφερε.

Τέλος ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι αυτή την εβδομάδα ξεκινούν και πάλι τα μεγάλα έργα. 
«Μόνο για τους 4 οδικούς άξονες, θα απασχοληθούν 25.000 άνθρωποι», τόνισε.
ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου