Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ο Πατριάρχης Μόσχας στις 4 Ιουνίου πάει στο Άγιο Όρος


KyrillosL2
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την Ορθοδοξία λόγω της απαγωγής των δύο Μητροπολιτών από Τσετσένους στην Συρία, ο Πατριάρχης της Μόσχας ανακοίνωσε την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος την Τετάρτη 4 Ιουνίου σε μια πραγματικά ιστορική στιγμή.

Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα γίνει δεκτός με τιμές Αρχηγού Εκκλησίας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Εκκλησία της Ελλάδας και θα συνοδεύεται από 10μελη επίσημη αντιπροσωπεία.
Χαρμόσυνα θα χτυπάνε οι καμπάνες κατά την έλευση του στις Καρυές , πρωτεύουσα της Αθωνικής Πολιτείας, όπου θα προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της
Παναγίας ΄΄Αξιον Εστί΄΄ στον Ιστορικό Ναό του πρωτάτου.

Ο κ. Κύριλλος θα επισκεφθεί τις πρώτες τέσσερις τη τάξει Ιερές Μονές , Μεγίστης Λαύρας, Βατοπαιδίου, Ιβήρων και Χαλανδρίου και το ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος όπου θα διανυκτερεύσει και τις τρεις νύχτες.
Ήδη έχει ξεκινήσει η δημιουργία σχεδίου ασφαλείας από τις υπηρεσίες της χώρας σε συνεργασία με το Πατριαρχείο της Μόσχας.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν δίνει ιδιαίτερο βάρος στην σύζευξη των Ορθόδοξων Εκκλησιών, ειδικά στην παρούσα συγκυρία. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου