Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Για μεγαλύτερη λιτότητα προετοίμασε τους Ισπανούς ο Ραχόι Ανακοίνωσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέων περικοπών, μικρότερων όμως από εκείνες του 2012

Για μεγαλύτερη λιτότητα προετοίμασε τους Ισπανούς ο ΡαχόιΗ Ισπανία “είναι πιθανόν” να χρειασθεί να αποφασίσει νέες δημοσιονομικές περικοπές, ακόμη κι εάν αυτές θα είναι ηπιότερες από εκείνες του 2012, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.
“Δεν πρόκειται να κάνουμε περικοπές όπως εκείνες που κάναμε κατά το παρελθόν, όμως είναι πιθανόν πως ορισμένη (επιπρόσθετη) δημοσιονομική προσαρμογή θα πρέπει να γίνει”, επιβεβαίωσε ο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει την Παρασκευή τις
μακροοικονομικές της προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια.
“Δεν θέλουμε να αυξήσουμε τους φόρους για φέτος, όμως “εν τέλει εξαρτώμεθα επίσης από τις προβλέψεις για την ανάπτυξη και για το εύρος του δημοσίου ελλείμματος για τα επόμενα χρόνια”, πρόσθεσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.
Η  κυβέρνηση Ραχόι ήδη είχε υιοθετήσει το 2012 ένα άνευ προηγούμενου σχέδιο λιτότητας, με στόχο να εξοικονομηθούν 150 δισεκ. ευρώ προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την δημοσιονομική κρίση έως το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου