Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ανέλπιστη ανταπόκριση στην ΑΜΚ της Εθνικής - Ανεβαίνει ο στόχος στο 12%

Από το 10% στο 12% αναπροσαρμόζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το στόχο για τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στην αύξηση κεφαλαίου της η Εθνική Τράπεζα, καθώς όπως από το πρωί έχει γράψει το newmoney.gr, διαμορφώνονται ισχυρές προϋποθέσεις για κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας.

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ενημερώνει το χρηματιστήριο και τις αρμόδιες αρχές για την αναπροσαρμογή του στόχου της, καθώς λαμβάνει ενδιαφέρον τόσο από μετόχους όσο και από μη μετόχους για τη συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να καλυφθεί το ενδεχόμενο η ζήτηση από ιδιώτες επενδυτές να υπερβεί το προσδοκώμενο όριο του 10% (δηλαδή 975,6 εκατ. ευρώ), προτείνεται στη Γενική Συνέλευση, που θα συνέλθει τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013, το δικαίωμα προτίμησης για την αύξηση σε μετρητά να ορισθεί μέχρι του ποσού των 1.171 εκατ. ευρώ, ήτοι σε ποσοστό 12% της αύξησης.

Εφόσον αυτό επιτευχθεί, δηλαδή η ιδιωτική συμμετοχή ανέλθει στο 12%, τα δικαιώματα μελλοντικής απόκτησης μετοχών (warrants) θα αντιστοιχούν σε 7,33 πρόσθετες κοινές μετοχές για κάθε μία μετοχή που θα μετέχει στην αύξηση. Ως γνωστόν με βάση το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής, τα δικαιώματα μελλοντικής απόκτησης μετοχών (warrants) είναι 9.

Με την απόφασή της να αναθεωρήσει το στόχο του 10% σε 12%, η τράπεζα διασφαλίζει:
α) το ενδεχόμενο συμμετοχής περισσότερων ιδιωτών επενδυτών και
β) ευχέρεια κατανομής σε περισσότερους ιδιώτες μετόχους.

Οι μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας ανέρχονται σήμερα σε περίπου 250.000. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και περί τους 70.000 μετόχους της Eurobank, που αντάλλαξαν τις μετοχές τους με μετοχές της Εθνικής, σημαντικός αριθμός των οποίων ήταν ήδη μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας.
newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου