Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Πανικός στο youtube για το τραγούδι «Θέλω να δω τον Πάπα»-BINTEO


new pope gal P11
Έχει γνωρίσει αμέτρητες εκτελέσεις, και σήμερα είναι το τραγούδι που γίνεται ανάρπαστο στο ελληνικό youtube καθώς όλοι περιμένουν την εκλογή του νέου Πάπα.

Πρόκειται για τραγούδι που γράφτηκε το 1922 σε μουσική και στίχους Θεόφραστου Σακελλαρίδη για την ομώνυμη οπερέτα σε τρεις πράξεις «Θέλω να δω τον Πάπα» με τον θίασο Παπαϊωάννου. Η υπόθεση αναφερόταν στο γαμήλιο ταξίδι μιας θεοσεβούμενης νεαρής στην Ιταλία, που με την ευκαιρία θέλησε να συναντήσει τον
Πάπα. Στο έργο περιλαμβανόταν το ακόλουθο σκανδαλιστικό τραγούδι: «Μού 'πανε πως είν' ωραίος και πολύ ευγενικός και βαρβάτος και ακμαίος και πολύ πολύ γλυκός! Θέλω να τον δω, θέλω να τον δω, θέλω να δω τον Πάπα, τον Πάπα, τον Πάπα, θέλω να δω τον Πάπα, τον αληθινό!»

Ομως, το τραγούδι έγινε αφορμή να απαγορευτούν οι παραστάσεις της οπερέτας, γιατί εξαιτίας του την παραμονή των Χριστουγέννων του 1921 διαπράχθηκε μπροστά στην Καθολική Εκκλησία του Πειραιά ένας φόνος. Μια παρέα μεθυσμένων το τραγουδούσε, ένας Καθολικός βγήκε από την Εκκλησία για να ζητήσει το λόγο, ακολούθησε λογομαχία που κατέληξε στη δολοφονία του. (iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου