Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Στουρνάρας στον ΠτΔ: Ασφαλής η Ευρωζώνη - Η "λύση" αφορά αποκλειστικά και μόνο στην Κύπρο video

Την ίδια χρονική στιγμή που τ' απόνερα της Κυπριακής "διάσωσης" αρχίζουν να παραπέμπουν σε... τσουνάμι, επέλεξε ο Γιάννης Στουρνάρας, αξιοποιώντας τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να επιχειρήσει να μετριάσει τις αντιδράσεις και τους φόβους που οι εξελίξεις, αλλά και η πρώτη δήλωση του προέδρου του Eurogroup προκάλεσαν σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο. Μετά την συνάντηση του με τον Κάρολο Παπούλια, ο Γ. Στουρνάρας είπε ότι «η Ευρωζώνη δεν είναι ανασφαλής. Ίσα-ίσα που στο Eurogroup διευκρινίστηκε ότι η λύση αυτή αφορά μόνο την Κύπρο
και καμία άλλη χώρα».


Στο διάλογο που είχε με τον Κάρολο Παπουλία, ο υπουργός Οικονομικών είπε: «Σας έχω ένα καλό νέο. Πριν από λίγο έγινε συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς που διασφαλίζει την σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος». Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι επελέγη η πλέον εφικτή λύση και απεφεύχθη η καταστροφή, σημειώνοντας ότι καταστροφή ήταν η χρεωκοπία και η έξοδος από το ευρώ.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε στον κ. Στουρνάρα ότι, χθες, έκανε ορισμένες επικρίσεις προς τους Ευρωπαίους για την επιλεκτικότητα την οποία έδειξαν.
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου