Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Süddeutsche Zeitung: Τρέμουν πλέον οι Έλληνες πολιτικοί


Papageorg fylaki-1-NAIΣυνεχίζει να απασχολεί τον διεθνή τύπο, η ισόβια καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, με την γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung να κάνει λόγο ότι οι Έλληνες πολιτικοί έχουν θορυβηθεί από την ποινή.
Σε εκτενές ρεπορτάζ η Süddeutsche Zeitung σημειώνει ότι ξεκίνησε το μεγάλο ξεαθάρισμα με παραβάτες του παρελθόντος, ενώ κάνει λόγο για κρατικούς λειτουργούς που κάποτε γέμιζαν τις τσέπες τους με χρήματα από υπεξαιρέσεις.
«Οι καιροί έχουν αλλάξει. Μετά τις δίχως προηγούμενο αποφάσεις στη Θεσσαλονίκη, πολλοί θα
μπορούσαν να αρχίσουν να φοβούνται. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους παραβάτες του παρελθόντος μόλις άρχισε» υπογραμμίζεται στο κείμενο.
«Κρατικοί λειτουργοί γέμιζαν τις τσέπες τους και όποιος γνώριζε για την υπεξαίρεση και τη διαπλοκή προτιμούσε να κάνει τα στραβά μάτια στο τι ακριβώς συμβαίνει, με την ελπίδα πως ίσως θα μπορούσε να πέσει και στο δικό του στόμα ένα ψίχουλο από τη μεγάλη πίτα. Τα πράγματα πρέπει να ήταν έτσι, διαφορετικά δεν εξηγείται πώς ήταν δυνατόν επί χρόνια να εξαφανίζονται τόσο απλά τόσα εκατομμύρια ευρώ στη Θεσσαλονίκη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο. (voria.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου