Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Reuters: Τσετσένοι μαχητές μάχονται στη Συρία

CHECHENWARLΠεριστοιχισμένος από 20 ενόπλους ο Omar Abu al-Chechen γονατίζει το χαλί και αρχίζει να εκφωνεί ‘ένα λόγο με τον οποίο προσπαθεί να πείσει τους μουσουλμάνους από το βόρειο Καύκασο να έρθουν στη Συρία και να συμμετάσχουν στον ιερό πόλεμο εναντίον του Bashar-Al-Assad.
Ντυμένος στα μαύρα ο ένοπλος αυτός αρχηγός από την περιοχή της Τσετσενίας θεωρεί ότι ένα ισλαμικό κράτος στη Συρία είναι δυνατόν να γίνει.
«Ο ιερός πόλεμος έχει ανάγκη από πολλά πράγματα. Πρώτον έχει ανάγκη από χρήματα. Πολλά εξαρτώνται σήμερα από τα χρήματα για την Jihad» λέει ο al-Chechen ο οποίος είναι ηγέτης της ομάδας
που ονομάζεται «Ταξιαρχία των μεταναστών».
«Έχουμε χάσει πολλές ευκαιρίες αλλά ειλικρινά σήμερα έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα καθαρά ισλαμικό κράτος στην Γη», είπε.
Από την πλευρά των υπολοίπων ανταρτών στη Συρία έχει επιβεβαιωθεί σε διάφορες περιπτώσεις ότι μουσουλμάνοι από το βόρειο Καύκασο βρίσκονται στη χώρα και ο ηγέτης τας ταξιαρχίας είναι αυτός, το πραγματικό όνομα όμως του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδες Τσετσένων παίρνουν μέρος σε ένοπλες συρράξεις στο εξωτερικό» εξηγεί στρατηγικός αναλυτής ο Mairbek Vatchagayev ο οποίος εργάζεται στο Παρίσι ο οποίος προσθέτει πως «υπάρχουν φήμες για Τσετσένους οι οποίοι μάχονται στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ αλλά δεν έχουν υπάρχουν ακόμη ισχυρές ενδείξεις για αυτό.
Από την πλευρά του ο συριακός Στρατός αναφέρει ότι οι Τσετσένοι στη Συρία είναι μερικές δεκάδες πιθανότατα όχι πάνω από 100. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου