Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Χρονοδιάγραμμα αποχώρησης του PKK;



Χρονοδιάγραμμα αποχώρησης του ΡΚΚ εκτός τουρκικών συνόρων έδωσε ,με δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης,σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet.
 Η εφημερίδα γράφει ότι ο κ.  Εργκίν δήλωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Kanal Turk ότι η απόφαση για τον τερματισμό των επιθέσεων και η αποχώρηση μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα. Ο κ.Εργκίν τόνισε πως στις 21 Μαρτίου θα γίνει η έκκληση για τον τερματισμό των επιθέσεων και ότι η αποχώρηση του ΡΚΚ θα
αρχίσει την ίδια ημερομηνία . Η αποχώρηση του ΡΚΚ εκτός συνόρων θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2013 και για το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης μπορεί να εκδοθεί νόμος από το Κοινοβούλιο. Ακόμα τόνισε πως η αλληλογραφία μεταξύ Οτζαλάν και BDP γίνεται μέσω της ΜΙΤ . Επεσήμανε επίσης ότι δεν τίθεται  θέμα γενικής αμνηστίας . 
Αντιπροσωπεία του BDP μεταβαίνει στο Ιμραλί 
Ο τύπος αναφέρει ότι αντιπροσωπεία του κουρδικού κόμματος  BDP αναμένεται να μεταβεί στο Ιμραλί. Πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη της αντιπροσωπείας του BDP στο Ιμραλί. Στην νέα τριμελή αντιπροσωπεία συμμετέχει ο αρχηγός του BDP κ.Ντεμιρτάς ( στην θέση του κ. Αλτάν Ταν) και οι κκ. Περβίν Μπουλτάν και Σιρρί Σουρεγιά Οντέρ που συμμετείχαν και στις προηγούμενες αντιπροσωπείες. 
onalert.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου