Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

O πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ιταλία στηρίζει Γκρίλο!

0FC34C31A31B1282D965300C0099F755Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία, αλλά και σε αρκετές άλλες χώρες της Ευρώπης, η δημόσια τοποθέτηση του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρώμη ο οποίος κάλεσε τους νέους Ιταλούς να στηρίξουν κόμματα όπως αυτό του ευρωφοβικού Μπέμπε Γκρίλο.
Ο Αμερικανός διπλωμάτης μιλώντας σε μαθητές λυκείου στη Ρώμη δήλωσε χαρακτηριστικά «ξέρω πως υπάρχουν προβλήματα αυτήν την περίοδο, προβλήματα που σχετίζονται με την αξιοκρατία, αλλά μπορείτε να πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας, όπως το «κίνημα των πέντε
αστέρων» (σ. σ ο πολιτικός σχηματισμός του Γκρίλο) ζητώντας αλλαγή και μεταρρυθμίσεις».
Άμεση ήταν η αντίδραση Ιταλών πολιτικών που μίλησαν για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Ιταλίας ενώ ο Κάρλο Ζιοβανάρντι του PDL κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας να ζητήσει διευκρινήσεις από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Την ίδια ώρα ο Μπέμπε Γκρίλο σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» υποστήριξε πως η Ιταλία είναι ήδη εκτός ευρώ και επανέλαβε την άποψή του πως η Γερμανία έχει βάλει στόχο την Ιταλία και πως θα την οδηγήσει στην καταστροφή. (protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου