Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Αντ. Σαμαράς: Nούμερο ένα πρόβλημα στην Ευρώπη η έλλειψη ανάπτυξης

                                        

Στις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλει η ΕΕ για να τονωθεί η οικονομική μεγέθυνση και να μειωθεί η ανεργία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια της παρέμβασής του κατά την πρώτη μέρα των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σήμερα στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ΕΕ στρέφει πλέον την προσοχή της στο ζήτημα της οικονομικής ανάπτυξης, επισήμανε πως επείγει να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις. Ανέφερε χαρακτηριστικά τον τομέα της ενέργειας όπου επισήμανε πως η άνοδος των τιμών
έχουν επί της ουσίας ακυρώσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που πέτυχε η Ελλάδα μειώνοντας το κόστος της εργασίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής του Μάιου το θέμα των τιμών της ενέργειας και οι επιπτώσεις τόσο σε κλαδικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.


«H Ελλάδα υποφέρει από την ανεργία, την υψηλότερη στην Ευρώπη και στην ιστορία», δήλωσε ο  Έλληνας πρωθυπουργός, προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ευρώπη στρέφει την προσοχή της στην ανάπτυξη, καθώς η έλλειψή της αποτελεί το «νούμερο ένα πρόβλημα» για την ΕΕ, δημιουργώντας ανεργία και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους νέους.

«Στην Ελλάδα το πρόβλημα αυτό είναι ακόμη πιο σοβαρό, καθώς υποφέρουμε από ιστορικά υψηλά επίπεδα ανεργίας, τα υψηλότερα στην Ευρώπη και τα υψηλότερα σε ό,τι αφορά τους νέους. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι η σημερινή συνάντηση των ηγετών είναι σημαντική», δήλωσε ο Έλληνας ηγέτης.
 e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου