Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Handelsblatt: H Γερμανία θα αφήσει τις κυπριακές τράπεζες να χρεοκοπήσουν!

Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να τηρήσει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με την Κύπρο και είναι έτοιμη να αφήσει τις κυπριακές τράπεζες να αντιμετωπίσουν και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, αν η χώρα δεν συνεισφέρει σε ένα νέο πακέτο βοήθειας, υποστηρίζει στη σημερινή έκδοσή της η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt».

«Αν η Κύπρος δεν δώσει την απαραίτητη συνεισφορά στο πακέτο διάσωσης, δεν θα υπάρξει καμιά βοήθεια», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο, η Γερμανία πιστεύει ότι η Ευρωζώνη θα μπορούσε ακόμη να βοηθήσει την κυπριακή κυβέρνηση να αποφύγει την χρεοκοπία και επομένως να αποφύγει την έξοδο από το ευρώ. 

«Δεν είναι το επιθυμητό σενάριο, αλλά η απόφαση εξαρτάται από την Κύπρο», επισημαίνεται και
τονίζεται ότι μετά την απόρριψη του σχεδίου του Eurogroup, υπάρχουν φόβοι ότι, αν το Βερολίνο χαλαρώσει τους όρους διάσωσης και άλλες χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης θα χαλάρωναν τις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες.

Τη σκληρή γραμμή επιβεβαιώνει, με δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδηνοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών Φόλκερ Κάουντερ, ο οποίος επισημαίνει ότι η Ευρωζώνη προσέφερε στην Κύπρο ένα «πραγματικά αποδεκτό» πακέτο σωτηρίας και τονίζει ότι «μετά την απόρριψή του από την Βουλή, η μπάλα είναι στο γήπεδο της Κύπρου».

Αναφέρει, μάλιστα, ότι δεν γίνεται οι Κύπριοι να θέλουν να υποβληθούν σε θυσίες μόνο οι άλλες χώρες, αλλά να μην θέλουν να συμβάλουν οι ίδιοι στην λύση των προβλημάτων που έχουν προκαλέσει μόνοι τους. «Η Ελλάδα ήταν, σε αντίθεση προς την Κύπρο, διατεθειμένη να αναλάβει εντελώς διαφορετικό φορτίο, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στον σωστό δρόμο» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κάουντερ.
 lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου