Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

H Βρετανία δίνει τεθωρακισμένα στη συριακή αντιπολίτευση

96D150A2BFC8A6CBABCB99317FAEC61F"Αξιοθρήνητη αποτυχία" χαρακτήρισε σήμερα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, τις παγκόσμιες προσπάθειες για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη Συρία και κάλεσε την ΕΕ να είναι έτοιμη να "προχωρήσει περαιτέρω", αν δεν βρεθεί πολιτική λύση στην κρίση.
Και όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις Άσαντ ότι η κυβέρνηση του Λονδίνου θέλει να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στους "τρομοκράτες" (αντικαθεστωτικούς) της Συρίας.
Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τον Χέιγκ, η Βρετανία θα αυξήσει την αρωγή της προς τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης και θα τους παράσχει τεθωρακισμένα οχήματα και εκπαίδευση, που μπορεί να περιλαμβάνει συμβουλές για το πώς να εξασφαλίσουν περιοχές τις οποίες έχουν καταλάβει από τις
δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ο Χέιγκ δήλωσε πως οι πιθανότητες να βρεθεί άμεσα μια πολιτική λύση στην κρίση που διαρκεί ήδη σχεδόν δύο χρόνια είναι μικρές και ότι η διπλωματία απαιτεί υπερβολικά πολύ χρόνο. Ωστόσο υποβάθμισε την προοπτική άμεσης δυτικής στρατιωτικής επέμβασης.
"Κατά την άποψή μας, αν δεν βρεθεί μια πολιτική λύση στην κρίση στη Συρία και η σύγκρουση συνεχιστεί, εμείς και η υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε περαιτέρω και δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε οποιαδήποτε επιλογή για να σωθούν ζωές", δήλωσε ο Χέιγκ μιλώντας στο κοινοβούλιο.
Ωστόσο, όπως σημείωσε, "ουδεμία δυτική κυβέρνηση υποστηρίζει στρατιωτική επέμβαση δυτικών χωρών στη σύγκρουση στη Συρία. Η συζήτηση επικεντρώνεται πλήρως στο βαθμό της βοήθειας που μπορεί και θα πρέπει να δοθεί στην αντιπολίτευση". (protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου