Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Flat tax 15% για τις επιχειρήσεις θέλει ο Σαμαράς


pic-0-big
Yπέρ ενός ενιαίου φόρου 15% για την επιχειρηματικότητα τάχθηκε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, στην ομιλία του κατά τις εργασίες της διεθνούς εκδήλωσης με θέμα Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020».

Τόνισε ότι δεν γίνεται να επιτευχθεί ανάπτυξη αν δεν επιτύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, υπογραμμίζοντας ότι «όσο και να μειωθούν τα κόστη δεν γίνεται με τόσο υψηλή φορολόγηση να επιτύχουμε τον στόχο».
Αναφορικά με το θέμα της ρευστότητας, υπογράμμισε ότι θα αντιμετωπιστεί με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, ενώ συμπλήρωσε ότι ήδη το κράτος έχει αρχίσει σταδιακά και πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς ιδιώτες που είχαν φτάσει το 2010 τα 9,6 δισ. ευρώ.

Επανέλαβε την τοποθέτησή του ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα και τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας διαφορετικά θα έχουν πάει χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.(forologikanea.gr)
Σχόλιο
Αυτό αν πραγματοποιηθεί και ταυτόχρονα απλοποιηθούν οι φορολογικές διατάξεις και γίνουν σαφείς χωρίς εξαιρέσεις, παράθυρα, ήξεις αφίξεις κτλ, με δύο κουβέντες αν γραφεί ένα ολιγοσέλιδο και ξεκάθαρο φορολογικό, τότε η Ελλάδα θα απωγειωθεί.
Τότε θα έρθουν όλοι στα λόγια του Λιακόπουλου και όλων όσων πιστεύουν ότι οι χαμηλοί φόροι φέρνουν την ανάπτυξη και κυρίως το χρήμα στα ταμεία του κράτους.
Αν κάνει μάλιστα και μία έξυπνη κίνηση ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ, με μία τελική περαίωση, τότε θα μπορέσει επιτέλους και ο Στουρνάρας να κοιμάται  ήσυχος, χωρίς τον εφιάλτη του που θα βρει τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου